Pametno: “Rješenje za Marjan vrlo je jednostavno, a svodi se na tri koraka”

Uoči današnje tematske sjednice Gradskog vijeća o stanju u Park – šumi Marjan oglasila se stranka Pametno nudeći svoja rješenja

Uoči današnje tematske sjednice Gradskog vijeća o stanju u Park – šumi Marjan oglasila se stranka Pametno nudeći svoja rješenja kojima bi se stanje na Marjanu potpuno promijenilo.


– Gradsko vijeće sprema se raspravljati o stanju šume na Marjanu, poslovanju javne ustanove i svim drugim problemima s kojima se Marjan upravo suočava, a bez konkretnih analiza i materijala. – naglasili su.

– Rješenje za Marjan vrlo je jednostavno, a svodi se na tri koraka – istaknuo je Branimir Urlić, vijećnik Pametno i konkretizirao:

– zabraniti gradnju trajnom zaštitom u sadašnjim granicama Park – šume Marjan,
– spasiti šumu od sušenja i
– zabraniti promet Marjanom

– Sve navedeno moguće je realizirati bude li dovoljno političke volje jer za adekvatnu zaštitu Marjana potrebno je minimizirati promet Park – šumom, omogućiti ga samo stanovnicima, osobama s invaliditetom, komunalnim službama i javnom prijevozu dok se šuma od potpunog sušenja može spasiti isključivo stručnim gospodarenjem istom jer današnje stanje osušenih stabala možemo ”zahvaliti” lošem upravljanju od strane Grada odnosno javne ustanove – zaključio je Urlić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0