Ovoga tjedna prava zima s temperaturama i ispod minus 5 u Zagori, od Božića početak jake promjene i pravi temperaturni obrat!

Sjeverni vjetrovi i hladnoća očekuju nas do Božića, a onda slijedi veliki temperaturni obrat

Za razliku od prethodnog tjedna, kojega su obilježili južina, visoke temperature zraka i česta kiša, u novom tjednu bit će većinom – suho.


Ponedjeljak je donio pretežno sunčano vrijeme većini predjela. Promjenjive naoblake bilo je osobito ujutro na jugu Dalmacije, a u Konavlima je snježnih pahulja bilo i u najnižim predjelima. Puhala je umjerena do pojačana bura

Od utorka do kraja petka vrijeme će biti vrlo slično – pretežno sunčano! Bura će osjetno oslabiti u odnosi na ponedjeljak pa će biti većinom slaba. Bit će hladno, osobito noću i ujutro kada će mjestimice u Dalmatinskoj zagori biti umjerenog mraza jer će temperature padati ispod -5°C. Slabog mraza bit će ponegdje uz obalu i na otocima. Danju će također biti hladno; u Zagori s najvišim dnevnim temperaturama od 2 do 4°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C. U petak će doći do porasta temperatura za nekoliko stupnjeva ali će zapuhati umjerena bura.

Temperature zraka u noći na četvrtak

Oslabljena hladna fronta proći će preko našeg područja tijekom prvog dijela subote. Prolazno će se naoblačiti, a samo će ponegdje biti slabih oborina na granici kiše i snijega. Prolaskom fronta prolazno će biti jake tramontane, ali će ona u noću na nedjelju gotovo potpuno oslabiti.

Bit će to uvod u sunčan, ali prohladan Badnjak (nedjelja). U Zagori će noću i ujutro očekuje mraz, a on je moguć čak i ponegdje uz obalu na otocima. Svi koji će biti na otvorenom na Badnju noć neka se toplo odjenu!

Ako je netko sanjao bijeli Božić, ove godine, nimalo iznenađujuće, neće ga dosanjati u Dalmaciji. Božić (ponedjeljak) će biti djelomično sunčan s promjenjivom naoblakom u drugom dijelu dana. Pad tlaka zraka i južina u drugom dijelu dana neće povoljno utjecati na one osjetljivijeg zraka. Bit će to uvod u novo duže razdoblje snažnih južnih vjetrova na našem području i početak vrlo izraženog zatopljenja koje će nas pogoditi sredinom sljedećeg tjedna. Zima uzima “predah”….


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0