Ovaj vikend u sklopu FDK Omiš uživajte uz “Autorsku večer” i “Večer novih skladbi”

Festival dalmatinskih klapa Omiš i ovu godinu se trudi vratiti iskonskom i tradicijskom pjevanju

Novo vodstvo Festivala trudi se čvršće vezati klapsku pjesmu koncima tradicije. Povratak u iskonsku luku započet prošle godine nastavlja se i na 51. Festivalu. Tako je u duhu povratka iskonskom i tradicijskom pjevanju ove godine ukinuta „Večer popularnih obrada“, a Festival u svoj program vraća „Večer izvornih napjeva“. Istoimena večer već se održavala u razdoblju od 2001. do 2006. godine.


U subotu 1. srpnja 2017.  na Trgu sv. Mihovila sa početkom u 21.00 sat održat će se Autorska večer 51. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2017. Publici će se predstaviti Živko Ključe skladatelj, pedagog, melograf i kontrabasist, umjetnički voditelj i osnivač nekoliko klapa. Kao skladatelj više puta je nagrađivan za svoje skladbe na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, na kojem je prisutan i danas.

U programu sudjeluju klape Orca (ž)-Split, Bošket (m)-Zagreb, Čuvite (m)-Šolta, Petrada (m)-Zagreb, Neverin (ž)-Kaštel Lukšić, Braciera (m)-Bol, Armorin (ž)-Zagreb i Mriža o’ versi (mj)-Split.

U nedjelju 2. srpnja na Trgu sv. Mihovila sa početkom u 21.00 sat održat će se Večer novih skladbi gdje će se publici predstaviti 11 autora  12 skladbi. Na večeri dodijelit će se tri nagrade stručnog ocjenjivačkog suda, nagrada publike, nagrada  za najbolji tekst i nagrada klapi za najbolju izvedbu.

Stručni ocjenjivački sud radit će u sastavu dr.sc. Ivana Tomić-Ferić, dr.sc. Mirjana Siriščević i  prof. Rajmir Kraljević.

 
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0