Otvorena izložba fotografija “Hvala ti otoče”

Posebno mjesto na izložbi imaju fotografije plaže Zlatni rat i akcije "Zauzeto" iz travnja ove godine, kada su Boljani zajedničkim snagama spriječili davanje plaže Zlatni rat u koncesiju nepoznatoj tvrtki

Na inicijativu i u organizaciji Centra za kulturu Općine Bol, a u suradnji s Pokretom otoka, udrugom koja se već dugo i intenzivno zalaže za poboljšanje kvalitete života na otocima, u Bolu je 28. srpnja u galeriji Doma kulturu otvorena izložba “Hvala ti otoče”.
Izložene su fotografije grupe autora, s naglaskom na bolske i bračke autore, ali i ostale otočke amaterske i profesionalne fotografe, okupljene u Facebook grupi “Otočna fotografija”.


Posebno mjesto na izložbi imaju fotografije plaže Zlatni rat i akcije “Zauzeto” iz travnja ove godine, kada su Boljani zajedničkim snagama spriječili davanje plaže Zlatni rat u koncesiju nepoznatoj tvrtki.

Tom su prilikom nastale impresivne fotografije snimljene iz zraka, autora Frane Marinkovića, a koje su obišle Hrvatsku i svijet, jer su akciju posebno popratili svi najveći hrvatski mediji.

Izložba “Hvala ti otoče” ostaje otvorena do 6. kolovoza, te je dio Ciklusa izložbi 28. Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave, koju organizira Centar za kulturu Općine Bol.
Posjetitelji mogu kupiti fotografije, a sav prihod od prodanih fotografija namijenjen je Pokretu otoka i daljnjem radu za boljitak otoka i otočana.
Živjeti na otoku može samo onaj tko ga duboko voli i razumije jer uz ljepotu otok donosi i posebne izazove. Otočani se s izazovima ipak mogu lakše nositi ako su svjesni ljepote koju istovremeno živimo.
Upravo tu ljepotu donosi ova izložba. Fotografije su izabrane kao razglednice i podsjetnici na raj koji otočani ne žele izgubiti. Više od umjetničkog izraza, ova nam izložba šalje poruku – Hvala ti otoče!

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0