Otočke klape Porat i Timbar najbolji debitanti Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2017.

Sinoćnji koncert ometala je jaka bura te tako debitantskim klapama otežala premijeran nastup na omiškom Festivalu i zadavala probleme organizatorima

U petak, 16. lipnja u Bolu na Braču po sedamnaesti put održana je Večer klapa debitanata Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2017. Na posljednjoj ovogodišnjoj natjecateljskoj večeri Festivala izvan Omiša za nagrade stručnog povjerenstva i publike borilo se pet ženskih i četiri muške debitantske klape:  Mir (ž)-Međugorje, Herceg (m)-Čitluk, Anima Arbae (ž)-Rab, Porat (m)-Lumbarda, Bersice (ž)-Zadar, Cima (m)-Šibenik, Škuribanda (ž)-Zadar, Timbar (m)-Selca, o.Brač i Figurin (ž)-Zagreb, javlja FDK.


Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu prof. Velebit Veršić, mo. Mojimir Čačija i prof. Vinko Didović prvu nagradu Kamen sreće za najuspješniju debitantsku klapu dodijelilo je muškoj klapi Porat iz Lumbarde, dok je publika najviše svojih glasova dodijelila muškoj klapi Timbar iz Selca na otoku Braču, kojoj je pripala Školjka sreće. Stručni povjerenstvo donijelo je odluku da pravo natjecanja na izbornim večerima 51. FDK Omiš 2017. osiguraju najuspješnija muška i najuspješnija ženska klapa prema njihovim ocjenama. Tako su, pored mladića iz klape Porat najviše razloga za radost imale djevojke iz zadarske klape Bersice. Iako najmlađe sudionice sinoćnjeg koncerta zadarske djevojke nisu stigle u Bol bez iskustva. Niz godina imale su zapažene uspjehe na Festivalu dječjih klapa koji se održava u njihovom Zadru.

Sinoćnji koncert ometala je jaka bura te tako debitantskim klapama otežala premijeran nastup na omiškom Festivalu i zadavala probleme organizatorima. Ipak, večer je uspješno održana, a klapski a capella akordi odzvanjali su bolskim portom do ranih jutarnjih sati.
U subotu 17. lipnja u Teatrinu “Dva ferala” publici će se još jednom predstaviti pobjednici Večeri debitanata kojima će se nakon nastupa uručit nagrade. Kao gost večeri na pozornici će im se pridružiti muška klapa Korda iz Lumbarde.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0