OTKRIVEN KRVNIK GLAVATE ŽELVE Ronioc iz Kotora za DD: Razotkrio sam sve laži kojima se služi ubojica kornjače

"Brani ga cura, nekoliko susjeda i lokalna djeca" - kazao nam je ronioc iz Crne Gore

Iz susjedne Crne Gore dolazi vijest da je policija identificirala ronioca koji je puškom za podvodni ribolov u glavu ustrijelio glavatu želvu.


Slučaj je zgrozio prvo crnogorsku, a potom i hrvatsku javnost.

Policija je otkrila da je ubojica želve 24-godišnji M.M., no na Facebooku se vrlo brzo otkrio puni identitet počinitelja. Radi se o Marku Markoviću iz Kotora.

Marković je po nalogu državnog tužitelja dao izjavu na okolnosti događaja Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, nakon čega su spisi predani tužitelju radi kvalifikacije djela, priopćila je glasnogovornica lokalne policije. Nadležna inspekcija već tijekom utorka podnijeti kaznanenu prijavu protiv počinitelja.

Iz crnogorskog Instituta za biologiju mora osudili su ovaj gnusni čin:

“Najoštrije osuđujemo ovaj čin koji se dogodio u mjestu Stoliv. Institut za biologiju mora je informirao nadležne organe, te se nadamo da će službe poduzeti zakonom propisane mjere i pronaći počinitelja ovog zločina. Ponovo molimo građane i turiste da shvate da more nije naše prirodno okruženje, već okruženje morskih organizama, a mi samo njegovi korisnici. Nadamo se da nećemo biti u prilici da svjedočimo i ubuduće ovakvim i sličnim nemilim događajima – poručuju iz ove znanstvene institucije.


“Brani ga samo nekolicina poznanika”

Našoj redakciji se javio čitatelj iz Crne Gore s područja Kotora koji je želio uvjeriti hrvatsku javnost da su neistinite informacije da velik broj “lokalaca” brani Markovićev čin.

“Brani ga cura, nekoliko susjeda i lokalna djeca” – kazao nam je ronioc iz Crne Gore koji je želio ostati anoniman i čiji su podaci poznati našoj redakciji.“Ne samo da je javnost u Crnoj Gori zgrožena ovim što se dogodilo, nego smo isto tako zgroženi metodama kojim se počinitelj i njegova ekipa sada služi u pokušaju opravdavanja ovog zločina protiv prirode. Njegova cura u ponedjeljak je objavila na Facebooku da se zapravo radilo u samoobrani jer je ova kornjača navodno napadala ljude na plaži. Išli su toliko daleko da su jučer (7. kolovoza) objavili medicinsku dokumentaciju koja bi trebala dokazati navodni napad kornjače, a napad se navodno dogodio 28. srpnja! Ako se napad s posljedicama dogodio, zašto se čekalo punih deset dana da se ode liječniku?! Naravno, jer se sada digla medijska hajka i počinitelj ne bira sredstva u pokušaju svoje obrane, premda ta sredstva bila vidno lažna…” – kazuje naš sugovornik.

“Sve što rade pobio sam dokazima jer ovo je pravi užas. I ja sam ronioc. Želja mi je bila vidjeti još koju ovakvu kornjaču, čak imam želju istetovirati kornjaču na svojim leđima, toliko volim ova bića!” – kazuje nam čitatelj iz Crne Gori koji je zadovoljan da je i hrvatska javnost burno reagirala na ovo nedjelo.

Obaviješten WWF Adria

– Ne želim ništa prepustiti slučaju, pa sam kontaktirao i apelirao WWF ADRIA o detaljima slučaja. U ovom trenutku vjerojatno su oni ažurirali sve i digli na noge – zaključuje naš sugovornik.

Bilo kako bilo, kornjača je doslovno morala platiti glavom da javnost postane svjesna kakve štetočine žive među nama i koliku dozu bezobrazluka i zle namjere neki ljudi posjeduju u sebi kada je u pitanju odnos prema prirodi, odnosno drugim živim bićima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0