Orkestar Loibach iz Bleiburga ovu subotu u Kaštelima

Austrijski orkestri spadaju u sam vrh europskih orkestara, te je samo gostovanje ovog orkestra u Kaštelima rijetka prilika da poslušate njihovo glazbeno umijeće

Puhački orkestar Jauntaler Trachtenkapelle Loibach će u subotu, 8. kolovoza održati koncert u sklopu najveće kulturne manifestacije u Kaštelima – Kaštelanskog kulturnog ljeta 2017. Događaj na Facebook-u možete vidjeti ovdje.


U sklopu proslave 165. obljetnice postojanja, Hrvatsko glazbeno društvo “Zrinski” Donja Kaštela i Turistička zajednica Kaštela organiziraju koncert atraktivnog puhačkog orkestra Loibach iz Bleiburga, (pokrajina Koruška, Austrija) koji će po prvi put gostovati u Kaštelima i održati koncert u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta 2017.

Austrijski orkestri spadaju u sam vrh europskih orkestara, te je samo gostovanje ovog orkestra u Kaštelima rijetka prilika da poslušate njihovo glazbeno umijeće.

Koncert se održava u subotu 8. kolovoza na Brcu u Kaštel Novom s početkom u 21:00 sati, a sve u sklopu manifestacije Kaštelansko kulturno ljeto 2017.

ORKESTAR Jauntaler Trachtenkapelle Loibach

Puhački orkestar “Jauntaler Trachtenkappele Loibach” je osnovan 1951. godine u Loibach-u, općina Bleiburg. Orkestar je neizostavni sudionik svih većih kulturnih događanja i manifestacija u Bleiburgu, od kojih je najpoznatiji sajam “Bleiburger Wiesenmarkt” koji se održava od 1393. godine.


Orkestar je nastupao sa poznatim estradnim umjetnicima kao što su sopranistica Johanna Maria Kräuter, austrijska vokalna grupa Voxon i popularni jazz pjevač Karlheinz Miklin.
Osvajači su brojnih nagrada, priznanja i odlikovanja. Odlična suradnja sa glazbenom školom garantira opstojnost orkestra u budućnosti, s obzirom da se većina novih članova dolazi iz iste. Danas broje 30 članova, a dirigent je prof. Gregor Kovačić.

Više o orkestru: www.jauntaler.atMoja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0