Opereta “Kraljica lopte”: Pod Hajdukovom murvom predstavljeni Mila i Slavko

Danas je u dvorištu Starog placa, pod Hajdukovom murvom, održana posljednja konferencija pred premijeru operete "Kraljica lopte"

Danas je u dvorištu Starog placa, pod Hajdukovom murvom, održana posljednja konferencija pred premijeru operete “Kraljica lopte”.


Podsjećamo, Tijardovićeva opereta o Hajduku će biti izvedena 30. lipnja u 21 sat na stadionu Poljud i to prvi put nakon 91 godinu, kad je igrala na Starom placu.

Na konferenciji su predstavljeni solisti operete, Tea Požgaj i Ivan Samodol, koji tumače glavne uloge Mile i Slavka.

Samodol, inače Šibenčanin, se hrabro uhvatio u koštac s ulogom Slavka, iako je nov u svijetu glume.

– Tek sam nedavno dospija na poziciju Slavka. Još malo plivam u pomirdbi svog šibenskog i splitskog naglaska. Trudim se i nadam se da neću uvridit ili razočarat svoje gledatelje, ako mi izleti koja kriva rič. Nov sam u svijetu glume, ali redatejica Jelena Bosančić mi je puno pomogla. – rekao je Samodol.

Tea Požgaj se zahvalila što je, “kao jedna Varaždinka”, dobila priliku sudjelovati u splitskoj predstavi.


– Suočila sam se s mnogim izazovima, kakve nisam ni zamišljala. Morala sam savladati splitski govor. To je bila velika muka, ali nadam se da se trud isplatio i da mi Splićani neće zamjeriti ako mi koja kriva riječ izleti. Velika mi je čast dobiti glavnu ulogu, koja mi je ujedno i diplomski ispit, tako da mi je ovo jedna uloga koja mi je prirasla srcu. Velika čast mi je i da s ovom ekipom i ovakvim nastupom završavam fakultet. – rekla je Požgaj.

Dirigent Hari Zlodre je zaključio kako je “Kraljici lopte” mjesto na redovnom repertoaru splitskog HNK.– Zadovoljstvo mi je sa studentima nakon 91 godine otkriti “Kraljicu lopte”, koja zaslužuje da bude na redovnom repertoaru splitskog HNK uz bok “Spli’skog akvarela” i “Male Floramy”, jer njena glazba je tako vrijedna i pokazuje sve značajke i vrijednosti Tijardovića ko skladatelja. Nakon 40 izvedbi ove sezone, ove tri izvedbe Kraljice lopte će mi doći kao šećer na kraju. – rekao je Zlodre.

S njim se složila i glumica Tajana Jovanović.

– Meni je ovo jagoda na kraju moje sezone u HNK. Zahvaljujem Jeleni i Luki na ukazanoj šansi, jer sam se nećkala. Ali kad vidim ovu mladost i zaigranost, toliko talenta, ja im se divim. Ja sam počašćena da sam u projektu s tako mladim ljudima. – rekla je Jovanović i dodala kako opereta zaslužuje svoje mjesto u redovnom repertoaru splitskog HNK od jeseni, uz “Spli’ski akvarel”, koji je već toliko puta odigran da je i malo istrošen.

 

Damir Mihanović Čubi nije govorio o sebi i svojoj ulozi, ali je zato pozvao sve građane da 30.lipnja izađu iz kuća i dođu na Poljud.

– U ovo vrijeme kad smo se pretvorili u globalno selo, navika je publike da sve može pogledat na internetu i u medijima, pa ja ne bi ništa reko. – izvalio je u svom stilu . – Pozvao bih sve da jednostavno dođu na premijeru, da malo izađu iz svojih kuća i da vide koliki je trud uložen u ovaj projekt. O sebi neću pričat, ali moram se zahvalit cijeloj ekipi, studentima, jer mi je čast radit s ovom ekipom punom entuzijazma, želje i volje da se dođe do kraja. – zaključio je Čubi.

– Ovaj projekt nije samo Tijardovićeva kraljica lopte koja je nakon više od 90 godina otrgnuta od zaborava i sav taj silan trud i rad. – rekla je redateljica Jelena Bosančić – Ovaj projekt ima jednu poveznicu na ovu murvu i Hajduk, na ono što je Hajduk u to vrijeme predstavljao ovom gradu, a to je jedan mladenački bunt i žar. To je razlog zbog kojeg sam i ja u ovom projektu. Kad me Luka Jadrić pozvao, prepoznala sam da su se i oni isto tako grupirali kao nekad, kad se revolucionarno osnivao Hajduk. – zaključila je.

Karte za premijeru “Kraljice lopte” 30. lipnja su rasprodane, ali za sve one koji je žele pogledati, a nisu stigli kupiti kartu, reprizne izvedbe održat će se 1. i 2. srpnja u 21 sat, također na stadionu Poljud.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0