Oslabljeni frontalni sustav u nedjelju navečer se premještao preko Jadrana i jugoistočne Europe dalje prema istoku. Iako se posvuda uz obalu i na otocima zadržalo suho, na otvorenom moru je povremeno bilo i jačih grmljavinskih pljuskova, a jedna od njih kasno večeras je zahvatio Palagružu.

U planinama dijela BiH i Crne Gore povremeno je padao snijeg. Snijeg je kasno navečer počeo padati i na Kamešnici i Dinari, ali se novo zadržavanje snježnog pokrivača ne očekuje jer slijedi brzo razvedravanje.

Uzduž cijele obale je zapuhala umjerena bura koja ponegdje ima jake udare, a podno Velebita i olujne.

Pad temperature zraka najviše se osjetio u planinama. Primjerice, na Svetom Juri na Biokovu temperatura zraka je pala na -4 Celzijeva stupnja.

Izvješće HAK-a

Od 22,12 sata samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, zbog vjetra. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50 i DC27)Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Mogući su odroni.
U Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost na autocestama: A1 između Zagreba i Bosiljeva 2, čvorova Otočac i Perušić, duž cijele A4 Goričan-Zagreb te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo 2. Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0