Odobreno 27,8 milijuna kuna za ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split

Projektom će se revitalizirati kulturna baština s ciljem osiguranja dodatnih sadržaja za lokalno stanovništvo i atrakcije u turizmu kroz gradnju, uređenje i opremanje osam otvorenih ljetnih pozornica


Dana 03. rujna 2019.g. ministar regionalnog razvoja donio je Odluku o financiranju ITU strateškog projekta „Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split“ kojom se osigurava bespovratnih 27,8 milijuna kuna iz ITU mehanizma.


Projektom će se revitalizirati kulturna baština s ciljem osiguranja dodatnih sadržaja za lokalno stanovništvo i atrakcije u turizmu kroz gradnju, uređenje i opremanje otvorenih ljetnih pozornica na 8 različitih lokacija. Izgradnja, uređenje i opremanje otvorenih ljetnih pozornica, popratnih objekata i sadržaja za kulturno turističku namjenu će se provoditi na slijedećim lokacijama u gradovima Solinu, Trogiru, Kaštelima i Omišu te općinama Klis, Dugopolje i Lećevica:

  • Solin: uređenje Gradine, izgradnja pozornice;
  • Solin: uređenje i izgradnja Kulturno informativnog centra i uređenje trga;
  • Klis: preuređenje dva objekta i sanacija zidina Tvrđave Klis,3D mapping, izgradnja pozornice;
  • Omiš: uređenje „Starog groblja”, izgradnja pozornice;
  • Dugopolje: ljetna pozornica kraj crkve sv. Roka;
  • Kaštela: uređenje Dudanovog parka u Kaštel Kambelovcu, izgradnja pozornice;
  • Lećevica: uređenje starih bunara u selu Radošić, izgradnja pozornice;
  • Trogir: ljetna pozornica u staroj gradskoj jezgri

Projektom će se povećati stupanj očuvanosti i uređenja tih atrakcija, osuvremeniti postojeći sadržaji uz podizanje kvalitete prezentacije kulturne baštine i njezino dugoročno i održivo korištenje namijenjeno stanovnicima Urbane aglomeracije Split i svim posjetiteljima tog područja. Uspjeh projekta temelji se na prepoznavanju, aktiviranju i suradnji lokalnih razvojnih potencijala s naglaskom na učinkovito korištenje resursa u planiranju i upravljanu razvojem na području Urbane aglomeracije Split.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime