Objavljen Javni poziv za prijedlog članova Vijeća Marulićevih dana

Vijeće Marulićevih dana je stručno i savjetodavno tijelo Festivala, ima devet članova

Hrvatsko narodno kazalište Split objavilo je Javni poziv institucijama i udrugama iz područja dramske umjetnosti da predlože kandidate za članove Festivalskog vijeća Festivala hrvatske drame Marulićevi dani.


Na temelju članka 10. Pravilnika Marulićevih dana, tri člana Festivalskog vijeća Marulićevih dana imenuju se iz reda istaknutih dramskih umjetnika, profesora i kritičara, a na prijedlog institucija i udruga iz područja dramske umjetnosti. Prijedlozi/prijave, uz koje je obvezno priložiti životopis i dokaz o ispunjavanju uvjeta iz Javnog poziva, potrebno je podnijeti u roku od 15 dana od dana objave Javnog poziva (26. lipnja 2017. godine na web-stranici Hrvatskog narodnog kazališta Split) na adresu: Hrvatsko narodno kazalište Split, Trg Gaje Bulata 1, 21 000 Split, s naznakom „Prijava za člana Festivalskog vijeća Marulićevih dana“. Posljednji dan za slanje prijava je 11. srpnja 2017. godine.

Vijeće Marulićevih dana je stručno i savjetodavno tijelo Festivala, ima devet članova, a sačinjavaju ga: četiri člana koja se imenuju na četiri godine (predstavnik Ministarstva kulture Republike Hrvatske, predstavnik Službe za kulturu Grada Splita, predstavnik za kulturu Splitsko-dalmatinske županije, te intendant HNK Split kao predstavnik Kazališta), te pet istaknutih kulturnih djelatnika i umjetnika koji se imenuju na razdoblje od dvije godine, od kojih dva člana imenuje intendant HNK Split, a tri člana, iz reda istaknutih dramskih umjetnika, profesora i kritičara, na prijedlog institucija i udruga iz područja dramske umjetnosti imenuju četiri člana Vijeća s četverogodišnjim mandatom, odnosno predstavnici Ministarstva, Županije, Grada i Kazališta.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0