Obitelj instruktora autoškole uhvaćenog u prekršaju: “Radilo se o izvanrednoj situaciji u prometu”

U redakciju Dalmacija Danas javila se članica obitelji opravdavajući ovaj potez gužvom na cesti

Nakon objave teksta o instruktoru autoškole koji je kod Starog placa prešao preko pune linije pritom razgovarajući na mobitel, u redakciju Dalmacija Danas javila se članica obitelji opravdavajući ovaj potez gužvom na cesti.


– Iako je nedvojbeno riječ o prekršaju, važno je napomenuti da je riječ o izvanrednoj situaciji u prometu u potpunosti izvađenoj iz konteksta. Dva šlepera čekajući nekakav iskrcaj parkirala su se u prometnoj traci ispred Starog rodilišta, i blokirala sav promet na način da se vozila u koloni koja se protezala sve do Gundulićeve ulice 15 minuta nisu mogla kretati naprijed ni nazad. Momak u vozilu ispred fotografiranog instruktora izašao je iz automobila i zamolio vozača ispred sebe da pomakne auto barem pola metra da se može polukružno okrenuti, kako bi se gužva počela raščišćavati. Ispred instruktorova vozila najednom se stvorio fotograf s komentarom: “Ti ces nekoga učit vozit! Završit ćeš u novine!” a iako je instruktor reagirao:”Zar ne vidite kakva je situacija?!” to je u potpunosti izignorirano. Prekršaj je prekršaj ali važno je priču staviti u pripadajući kontekst, jer se u suprotnom stvara u potpunosti kriva slika i bez obzira na zaštitu privatnosti, dovodi u pitanje ugled instruktora i besprijekoran 25 godišnji rad bez ijedne konfliktne situacije. – kaže članica obitelji instruktora.

Čitatelj koji je fotografirao cijeli događaj je potvrdio da je na cesti bio šleper, kojeg su neki automobili zaobišli, tako da se nije stvarala gužva. Napomenuo je i da je, pošto je bio pješke, isti automobil autoškole susreo na ulazu u parkiralište kraj Starog placa.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0