OBAVIJEST ZA VOZAČE Šibensko-kninska policija vrši pojačan nadzor vozača

Pojačane aktivnosti će biti prvenstveno usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga, ali i na druge prekršaje koji uzrokuju prometne nesreće

PU šibensko – kninska javlja da će u sklopu ciljanih akcija na području zemalja Europske unije pa tako i u Hrvatskoj, sukladno aktivnostima organizacije TISPOL, kroz ovaj tjedan, od jučer, 5. do 11. lipnja,  kontinuirano provoditi ciljanu akciju usmjerenu na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga.


– Na nužnost ciljanih akcija u prometu, a posebice u odnosu na vožnju u alkoholiziranom stanju upućuju i naši statistički pokazatelji iz kojih proizlazi da je u prvih pet mjeseci 279 vozača zatečeno u prometu u alkoholiziranom stanju. Osim toga u 30 prometnih nesreća vozilima su upravljali vozači pod utjecajem alkohola, od kojih dvije prometne nesreće s poginulim osobama, 11 s ozlijeđenim osobama i 17 prometnih nesreća s materijalom štetom. Ovom prilikom posebna pozornost će biti usmjerena na mlade vozače, koji su od početka ove godine u alkoholizirano stanju skrivili sedam prometnih nesreća, od kojih dvije s poginulim osobama. – javljaju iz Pu šibensko – kninske.

Pojačane aktivnosti, koje će biti prvenstveno usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga, ali i na druge prekršaje koji uzrokuju prometne nesreće s teškim posljedicama, kontinuirano će se provoditi u narednom razdoblju na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele Županije šibensko-kninske.

Iz policije pozivaju sve vozače da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0