NOVI TOPLINSKI VAL Kiše nema ni “za lijek”, s ekstremno visokim temperaturama ući ćemo čak i u rujan!

Ljetu se jednostvno - ne vidi kraj!

Devet nas dana dijeli od kraja kolovoza, odnosno klimatološkog ljeta. Nema sumnje, ovo će ljeto postati jedno od najtoplijih od početka službenih meteoroloških mjerenja u cijeloj Dalmaciji, a u mnogim područjima i najtoplije.


Oslabljena hladna fronta u dane vikenda bila je izrazito škrta kišom, ali je donijela buru i pad temperature zraka. Vrućine su popustile, a noćne temperature končano su pale na normalne vrijednosti. Tako je u utorak ujutro u Splitu prvi put nakon 18. lipnja temperatura pala ispod 20 stupnjeva. Na Svetom Juri na Biokovu izmjerena su samo 4 Celzijeva stupnja.

Današnje minimalne temperature zraka (Pljusak.com)

Ugodno će biti još samo sutra, a od četvrtka se vraćaju vrućine. Od nedjelje do kraja mjeseca temperature zraka u Dalmaciji ponovno će lokalno dosezati ili prelaziti vrlo vrućih 35 stupnjeva.

U srijedu će biti vedro. U noći će puhati slaba do umjerena bura, a danju slab do umjeren maestral. U popodnevnim satima na moru može biti prolazno pojačanog zapadnjaka i sjeverozapadnjaka. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 12 do 17°C. uz obalu i na otocima od 18 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 26 do 30°C.

Četvrtak će biti vedar. Noću će puhati burin, danju slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 15 do 19°C, uz obalu i na otocima od 19 do 23°C. Najviše dnevne temperature od 28 do 32°C.

Stabilno i pretežno vedro bit će posvuda tijekom petka. Noću će puhati burin, danju slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 17 do 20°C, uz obalu i na otocima od 21 do 25°C. Najviše dnevne temperature od 29 do 33°C.


Očekivana sinoptička situacija nad Europom 29.8.2017.

Sunce će pržiti i posljednjeg vikenda kolovoza. U subotu i nedjelju pretežno vedro. Noću tiho ili uz burin, danju će puhati umjeren maestral koji osobito u nedjelju popodne može biti pojačan s jakim udarima. Dodatno će zatopliti pa će najviše dnevne temperature zraka biti većinom od 31 do 37 Celzijevih stupnjeva.

Ekstremna toplina nastavit će se i sljedećeg tjedna, sljedeća kiša, na žalost mnogih, sljedećih deset dana nije na vidiku.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0