Novi Nižetićev “zabavnjak mekanog teksta” bilježi dobar odjek među publikom

Pjesma "Ja sam te volio" premijerno je izvedena na devetom CMC festivalu održanom proteklog vikenda u Vodicama.

Deveti CMC festival održan proteklog vikenda u Vodicama, ugostio je 33 izvođača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Makedonije koji su predstavili svoje najnovije hitove.


Među njima je bio i splitski pjevač, debitant na CMC festivalu, Alen Nižetić.

S novom pjesmom “Ja sam te volio” koja je plod dalmatinsko-zagroske suradnje, Alen Nižetić po prvi je put nastupao na popularnom vodičkom festivalu.

Pjesmu je napisao Zagorac Rajko Suhodolčan, a Nižetić je za Dalmaciju Danas kazao kako je ona svojevrstan povratak u same početke njegove karijere.

 

– Rajko mi je poslao ovu pjesmu prije 5,6  mjeseci i podsjetila me na neke moje stare pjesme s kojima sam počinjao. Užem krugu prijatelja se svidjela, pa sam odlučio snimiti je u dogovoru sa svojom diskografskom kućom  Scardonom i Brankom Paićem. Poslali smo je CMC-u, oni su je prihvatili, tako da je premijerno izvedena upravo na ovom festivalu – kazao je Nižetić.


Nižetić je pjesmu koju je publika izrazito dobro prihvatila opisao kao “pravi zabavnjak mekanog teksta” koji uveliko podsjeća na Nižetićeva izdanja iz ’98.godine.

– Ja sam kroz svoju karijeru bio doista šarolik, bar što se pjesničkih žanrova tiče. Počeo sam s nekim pop-rock baladama, pa krenuo ka recimo pjesmi “Dalmacijo” koja je baš rock pjesma… Ova nova najviše sliči na Alena Nižetića negdje s kraja devedesetih – kazao je naš sugovornik.Upitan da prokomentira stanje dalmatinske pop scene, Nižetić je kazao kako je ta scena bila uvijek jaka.

– Klape i njihove pjesme su doista jak element na našoj pop sceni. Kada sam ja počinjao pjevati klapa i nije baš bilo. A onda su se negdje 2000., 2001,. počele pojavljivati i bilo ih je najednom previše. Dobili smo kvantitet, ali ne i kvalitet. U moru tih klapa uspjele su izdržati samo najjače – kazao je Nižetić.

Naravno, Nižetić je kao jedne od najjačih karike dalmatinske pop scene spomenuo i svoje kolege Olivera, Gibonnija i grupu Dalmatino

Priznao nam je da ga je jedna popularna klapa zvala da bude njihov član, i iako je bio počašćen, ponudu je odbio jer sebe ipak vidi u solo vodama.

Na pitanje hoće li nas preplaviti istočnjački melos, kazao je: -Ma neeeeće, preplavio nas je davno. –

Alenova pjesma “Ja sam te volio” broji više 50 tisuća pregleda na Youtubeu što bi značilo da ju je publika itekako dobro prihvatila.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0