NOVI NAPAD NA UGROŽENE VRSTE Harpunom ranio dupina u repnu peraju

Novi napad na zaštićenu vrstu dogodio se u Kotorskom zaljevu

Nakon gnusnog čina ubijanja glavate želve, zaštićene vrste koja boravi u Jadranu, jučer je u Kotorskom zaljevu primijećen ranjeni dupin kojem je s podvodnom puškom, harpunom probijena repna peraja


Institut za biologiju mora u Kotoru jučer jr dobio informaciju od turista da je primijećen ranjeni dupin, kazao je za Skala radio doktor Mirko Đurović, direktor Instituta.

Ovo je vrlo zabrinjavajuće s aspekta zaštite i Institut je upravo prije nekoliko dana, u želji da se ne dogode ovakve situacije, uputio apel građanima i gostima da ne uznemiravaju morsku kornjaču i da je zaobilaze kada je primijete u Kotorskom zaljevu.

Međutim, apel nije urodio plodom i u Stolivu je ronilac iz Kotora M.M. (24) s trozupcem ulovio morsku kornjaču i ubio je.

Na pitanje Skala radija ima li još zaštićenih vrsta morske kornjače u zaljevu, Đurović je odgovorio da ih ima baš kao i dupina, koji su udomaćeni prijatelji i prava atrakcija zaljeva.

Đurović je ponovo zamolio građane i turiste da čuvaju more i morske organizme, vjerujući da će ubijanje kornjače i ranjavanje jednog od dupina kojih je u jatima u zaljevu, biti posljednji put.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0