“Novi brodovi” Ane Krleže uplovljavaju u atrij Muzeja grada Trogira

Izložba brodova nastalih unikatnom tehnikom kaširanja rižinog papira i tekstila neće imati službeno otvaranje, a moći će se razgledati svakog dana - od ponedjeljka do nedjelje

“Novi brodovi” naslov je izložbe kojom će se Ana Krleža od 9. do 19. kolovoza u atriju Muzeja grada Trogira predstaviti trogirskoj publici. Izložba brodova nastalih unikatnom tehnikom kaširanja rižinog papira i tekstila neće imati službeno otvaranje, a moći će se razgledati svakog dana – od ponedjeljka do nedjelje – ujutro od 10 do 13 te posljepodne od 18 do 21 sat.


Ana Krleža je hrvatska umjetnica iz Zagreba s diplomom i radnim mjestom profesorice likovne umjetnosti. Uz motive maski i drveća u 3D tehnici, najbrojniji su, ipak, brodovi. Starohrvatska jedrenjake kao i one koji su plovili Mediteranom kroz povijest Ana izrađuje unikatnom tehnikom kaširanja rižinog papira, tekstila i drugog materijala te se njena djela sa trodimenzionalnim motivima na podlozi nazvaju pikto-reljefima. Na ovoj će izložni umjetnica predstaviti svoja nova djela – jedrenjake iz mašte te brodice u skulpturi.

 

Izložba dječjih radova “Lito na tiramolu”

U ponedjeljak, 7. kolovoza u 20 sati u dvorištu Muzeja grada Trogira otvara se izložba “Lito na tiramolu” – izložba čijih 26 izlagača zajedno ima 196 godina!

Ova izložba dječjih radova rezultat je pedagoških radionica održanih u lipnju i srpnju u Muzeju grada Trogira pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš. Na radionicama su sudjelovali, a na izložbi će svoje ljetna umjetnička djela pokazati Marina Brešan, Anja Buble, Tereza Buličić, Gabriela Debak, Mia Dragan, Roza Frana, Karla Golubičić, Mirna Guina, Noemi Karadžo, Vlatka Keča, Roza Knežević, Noa Lovrić, Karla Mamut, Feodora Ilijana Mitar, Iva Muštra, Sara Paraman, Matea Pažanin, Petra Plejić, Bruna Princivali, Iva i Marta Radić, Bartul Senjanin, Marjeta Šijan, Luna Tironi, Nikolina Vuletić i Lea Žižak. Najmlađa izlagačica ima tek 4 godine, a najstarija 11.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0