Vikend je protekao u znaku mirnih vremenskih prilika. Pri tome je sunčanija bila subota, a tijekom nedjelje je povremeno bilo više oblaka zbog približavanja hladne fronte sa sjeverozapada. Iako će u noći na ponedjeljak biti mjestimičnih oborina, to neće označiti početak novog nestabilnog razdoblja.

Današnje najviše dnevne temperature zraka (Pljusak.com)

Ponedjeljak donosi pretežno vedro vrijeme. Noćas će zapuhati umjerena do jaka bura koja ponegdje može imati olujne udare. Od jutra bura u slabljenju i postupnom okretanju na tramontanu. Navečer će sasvim oslabiti i prestati. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 0 do 4°C, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature od 7 do 9°C u Zagori, od 11 do 14°C uz obalu i na otocima.

Očekivani udari vjetra večeras oko ponoći (Crometeo WRF)

Utorak će biti pretežno vedar. Noću tiho ili slaba bura, danju će puhati slab levant i jugo. Jutro će biti prohladno, ponegdje s mrazom u Zagori. Minimalne jutarnje temperature zraka od -2 do 2°C u Zagori, od 5 do 11°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature većinom od 12 do 15°C u Zagori malo hladnije.

Od srijede pa sve do kraja tjedna bit će pretežno sunčano. Ujutro će ponegdje u Zagori biti magle. Vjetar će biti slab ili će prevladavati tiho. Jutra će biti svježa, osobito u Zagori, a danju posvuda postupno toplije, pa će krajem tjedna temperature zraka uz obalu i na otocima ponegdje dosezati toplih 18 Celzijevih stupnjeva.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0