NL Dišpet o “Hodu za život”: Pod krinkom brige za život i obitelj stoje opasni interesi određenih grupa

"Držimo da je najavljeni skup političke i predizborne prirode i samim time u sukobu s principima predizborne šutnje"

Iz splitske Nezavisne liste Dišpet poslano je priopćenje za medije u kojem se osvrću na najavljenu manifestaciju “Hod za život” o kojoj smo pisali. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


S obzirom na najavljeni prosvjed pod imenom Hod za život dužni smo izdati ovo priopćenje i naglasiti neprimjerenost održavanja takvog političkog skupa koji s obzirom na vrijeme održavanja ime teške političke konotacije.

Želimo naglasiti da potpuno podržavamo pravo građana i građanki na mirne prosvjede i različite poglede na društvo ali smatramo nužnim istaknuti da ovaj prosvjed može utjecati na rezultate izbora i samim tim vrijeme prosvjeda nije primjereno. Demokracija svakako podrazumijeva toleranciju , uključivost i prihvaćanje različitosti i upravo iz tog razloga želimo istaknuti licemjernost vjersko-farmaceutskog lobija i Opus Dei-a koji perfidno iskorištava mehanizme demokracije. Pogotovo zato što je već duže vremena očita i konzervativna revolucija koju provode u svim elementima društva, a koja nepotrebno koči razvoj demokracije i pluralizma u Hrvatskoj.

Smatramo da iza svega stoje ekonomsko politički interesi pojedinaca koji su hrvatsko društvo pretvorili u žrtvu svojih partikularnih interesa, i samim time sigurno ne doprinose gospodarskom razvoju koji jedini može riješiti demografske probleme.
Sva prazna ideologija i demagogija takvih društvenih grupa koje uporno zasićuju hrvatski politički prostor i čije akcije služe za odvraćanje pozornosti od bitnih problema socijalne i društvene naravi smatramo osobito pogubnima za društveni i gospodarski razvoj Republike Hrvatske i grada Splita.

Sasvim je jasno da pod krinkom brige za život i obitelj stoje opasni interesi određenih grupa kojima demokratski razvoj sigurno nije prioritet niti interes.
Upravo iz svih navedenih razloga držimo da je najavljeni skup političke i predizborne prirode i samim time u sukobu s principima predizborne šutnje.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0