“Nisam uopće čula svoj glas, ali navijači su bili zadovoljni”

Jučerašnja izvedba himne u Spaladium Areni naišla je na razne komentare

Nakon što je sinoć otpjevala himnu prije rukometne utakmice između Hrvatske i Islanda u Spaladium Areni, prvakinju Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu Žanu Marendić Bučević počeli su kritizirati na društvenim mrežama. Ona tvrdi kako sve gleda s vedrije strane, pišu 24sata.


Osim toga, Splićanka kaže i kako joj nije bilo jednostavno pjevati u dvorani punoj navijača.

– Pripremila sam intonaciju no nisam znala da će biti tako velika buka. Imala sam četiri sekunde da čujem intonaciju s mobitela, ali umjesto intonacije čula sam trube navijača. Profesionalac si mora odrediti intonaciju i pustiti je da se čuje. Rekla sam ‘Bože daj mi snagu da to otpjevam sa srcem’. Uopće nisam mogla čuti svoj glas. Navijači u dvorani su bili zadovoljni nastupom, ali na televiziji se nije čulo baš najbolje – priznaje Marendić Bučević.

Operna pjevačica misli kako se radi o pogrešci u organizaciji koja, valjda zbog manjka novaca, nije osigurala potrebnu opremu.

– Operni pjevači trebaju imati visokosofisticirane mikrofone jer mi imamo visoku boju glasa te obični mikrofon hvata samo jedan njegov mali dio. Tako se nije mogao čuti pravi zvuk. Neka ljudi dođu u kazalište i čuju pjevače na svom terenu – kaže Žana.

Kad su vidjele negativne komentare na društvenim mrežama, kaže mezzosopranistica, podršku su joj dale i operne kolegice.– Rekle su mi da ne dajem važnost dežurnim kritičarima koji samo ogovaraju tuđe živote. Nemam ja ni vremena za takve stvari. Operna sam pjevačica i profesorica na Akademiji, ne patim na popularnost – rekla je Marendić Bučević.

U ponedjeljak je prvi put prisustvovala nekoj sportskoj manifestaciji.– Bilo mi je to prvi put u životu da sam bila na utakmici. Nisam tip osobe koja ide na sportska događanja. Volim sportaše i sport kao sport mi je predivan, ali odbija me agresija navijača. Zbog ljudske zloće ne mogu ići na utakmice – objašnjava operna diva.

Dodaje kako je vidjela da ni rukometašima, zbog ogromnih očekivanja publike, zaista nije lagano. Kaže kako su izlazili zeleni sa terena. Nastupom je, smatra prvakinja splitskog HNK-a, dobila puno pozitivnog.

– Pjevala bih i ponovno na sportskom događaju, ali zahtijevala bih bolju opremu, slušalice ili monitor. Bog mi je dao glas i zašto ne bih pjevala, ako ljude to uveseljava. Čovjek mora gledati pozitivno – zaključila je Marendić Bučević za 24 sata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0