Nino Vela u Žrnovnici: Uskoro kreće sanacija opožarenih površina

Žrnovnica svoj dan slavi u utorak, 15. kolovoza

U Žrnovnici je danas održan svečani domjenak povodom nadolazećeg dana Žrnovnice, blagdana Velike Gospe.


Među prisutnima u restoranu Rus su bili Nino Vela, zamjenik gradonačelnika Splita, gradski vijećnici Ivica Grubišić Gire (nezavisni), Tonći Blažević (HSLS) i Mirna Kovačić (HSS), predstavnici gradskih firmi i susjednih Mjesnih odbora, mjesni župnik don Mario Matković, ravnateljica OŠ Žrnovnica Matija Šitum, predsjednik žrnovačkog Crvenog križa Vjekoslav Aljinović i predsjednica udruge Žrvanj Tajana Štalmajer.

U ime gradonačelnika prisutne je pozdravio zamjenik Andre Krstulovića Opare, Nino Vela. Vela se osvrnuo na projekte koji se planiraju realizirati u Žrnovnici u nadolazećem razdoblju. Rekao je da će Grad pomoći u sanaciji opožarenih područja, među ostalim, i kroz ozelenjavanje površina raznim kulturama. Osvrnuo se i na problem vodovoda i kanalizacije i dovršetka šetnice uz rijeku Žrnovnicu. Vela je rekao da je Grad Split već otkupio zemljišta u svrhu proširenja žrnovačkog groblja, a već ovog trenutka postoji 160 zahtjeva građana.

Okupljenima se potom obratio Siniša Marin, predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnica i dopredsjednik GO HSS-a Split. Marin se osobito zahvalio svim vatrogascima koji su doprinijeli da se požar 17. srpnja ove godine u Žrnovnicu nije pretvorio u još veću katastrofu.

 

 
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0