NIJE MU LAKO Mamić se oglasio iz BiH: “Uništio me SDP, HDZ i frustracija navijača Hajduka”

"Drugi razlog je frustracija navijača Hajduka, onih koji su moćni. Smatrali su da samo mojom eliminacijom mogu odagnati svoje sportske neuspjehe" - kaže osuđeni Mamić

Ne stišava se bura oko presude u srijedu u kojoj je gazda Dinama, Zdravko Mamić dobio 6 i pol godina zatvorske kazne. Trenutno najtraženiji čovjek Balkana ponovno je, od strane bosanskih medija, nađen u Međugorju u Villi Regina.

Bosanski Klix.ba razgovorao je sa Zdravkom Mamićem koji je objasnio kako je zbog dva razloga došao u Međugorje:


– Prvo, ja se nisam bavio politikom, niti sam bio član ijedne stranke, ali sam se vezao i podržavao HDZ. Kako sam imao utjecaja, HDZ je od toga imao velike koristi i time se ta stranka ponosila. Uvijek su me molili da dođem na njihova okupljanja i za aktivnosti prilikom dolaska na vlast. Jednom sam tako u Briselu upoznao današnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i odmah sam joj rekao: ‘Vi morate biti nova hrvatska predsjednica’. Ona se nasmijala – kaže Mamić.

Nakon što se vratio u Zagreb krenuo je lobirati za nju što ga je, kako kaže, poslije i uništilo:

– Takva dešavanja su se sjajno povezala s političarima koji su simpatizeri Hajduka, koji su se htjeli dodvoriti navijačima splitskog kluba i građanima Dalmacije. Sotonizirajući mene, željeli su dobiti glasove. Tu je počeo žrvanj, većina SDP-ovih ministara su bili Dalmatinci i navijači Hajduka – kazao je Mamić.

Tako je, po njegovim riječima, krenuo proces u kojoj su krenuli napadi na njega – prvo od SDP, kasnije HDZ-a, a na kraju navijača Hajduka:

– Interesi politike su se spojili i onda je išlo kako je tko htio. Počeo je SDP, a na kraju je završio HDZ. Drugi razlog je frustracija navijača Hajduka, onih koji su moćni. Smatrali su da samo mojom eliminacijom mogu odagnati svoje sportske neuspjehe. Prava istina je da je Dinamo osvajao titule jer je imao najbolju omladinsku školu, okupljao najtalentiranije mlade igrače i dovodio perfektne strance. Nije razlog što je Dinamo bio protežiran i što mu je neko poklanjao pobjede – rekao je Mamić za bosanski Klix.ba.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime