Sa svakom novom kišom u Split i okolicu stižu novi problemi. Osim što građani već pune zalihe vode, iščekujući novo zamućenje, ciklona je u četvrtak uz jake pljuskove donijela krupu, ali i pravi svjetlosni show na nebu.

Udari munja su na mjestima izazvali skok napona, zbog čega su splitske ulice povremeno ostajale u mraku. Potvrdili su nam to i iz tvrtke Prolux koja održava sustav javne rasvjete.

– Na Mertojaku je udario grom, pa se ulična rasvjeta resetirala i nakon nekoliko minuta ponovno svijetli. I u Velebitskoj se dogodila ista situacija. Mi smo na terenu, nadgledamo, za slučaj da dođe do ozbiljnijih problema. – kazali su nam iz Proluxa.

Isti problem se dogodio u centru grada, pa je čak i katedrala svetog Duje ostala bez rasvjete.

Dolaskom olujne naoblake sa zapada temperatura u Splitu i širem području je naglo počela padati, tako da je sad u Splitu 6 Celzijevih stupnjeva, Klis 3, Solin 6,  Mosor (zvjezdarnica) 4 Celzijeva stupnja.

Jači pljuskovi, grmljavinsko nevrijeme i tuča prvo su zahvatili Trogir, a zatim se preko Kaštela nastavili kretati prema Splitu. Čitatelji nam javljaju kako je u Dicmu pala susnježica, a Zelovo je zameo snijeg. Tijekom večernjih sati snježna granica na Mosoru se spustila na 800 metara nadmorske visine, a prema informacijama naših čitatelja i na Kliškoj tvrđavi je počela padati susnježica.Kakva je trenutno situacija u Zelovu, pogledajte u videu Maria Mušterića.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0