NAVALA NA PROKURATIVE Splitski festival: Gibonni rasprodan, za ostale dvije večeri karte pri kraju!

Sve je spremno za 57. izdanje Splitskog festivala. Uvertira u trodnevna glazbena događaja bit će večerašnji koncert klape Contra na Peristilu. Za ovaj koncert nema naplate ulaznica.


Kako doznajemo od direktora festivala, Tomislava Mrduljaša, već su prije 5 dana planule karte za Gibonnijev koncert.

– Istina, Gibo je rasprodan. Svi koji su sebi na vrijeme osigurali kartu, uživat će u ovom koncertu kojeg će pjevač upriličiti sa zborom Brodosplit pod vedrim nebom na Prokurativama. Također mogu kazati da prodaja karata za Cesaricu i Finalnu večer ide sjajno, danas smo u opticaj pustili posljednjih stotinjak karata. Svi koji misle uhvatiti svoje mjesto, neka požure. Ulaznice su dostupne putem online servisa adriaticket.com – kazao nam je Mrduljaš.

ČETVRTAK – Gibonni

Glazbenu svečanost u gradu pod Marjanom velikim će koncertom otvoriti splitsko dite, Zlatan Stipišić Gibonni, u četvrtak, 6. srpnja. Publika će imati priliku uživati u čaroliji jednog od naših najcjenjenijih i najboljih glazbenika na jedinstvenoj pozornici Splitskog festivala.Ovo će biti njegov drugi nastup u Splitu nakon koncertne promocije albuma Familija, a na Prokurativama će mu se, uz prateći bend sastavljen od vrhunskih glazbenika, pridružiti i članovi priznatog splitskog zbora Brodosplit.

PETAK – Cesarica

Drugi dan, petak, 7. srpnja, rezerviran je za dodjelu nagrade za hit godine, „Cesarica“. Riječ je o priznanju kojim publika glasovanjem izabire najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini. Utemeljitelj nagrade je krovni savez glazbenih udruga Unison, a među 40 konkurenata za hit godine nalaze se pjesme Massima, Nine Badrić, Olivera, Magazina, Parnog valjka, Petra Graše, Tomislava Bralića & Intrada, Jinxa i mnogih drugih. Više o Cesarici saznajte na http://cesarica.org/

SUBOTA – Finalna natjecateljska večer

Završnica 57. festivala zabavne glazbe Split održat će se u subotu, 8. srpnja, kada će uživo biti predstavljene nove festivalske pjesme 2017. godine. Sudionici i program finala Splitskog festivala bit će objavljeni uskoro, a direktor festivala, Tomislav Mrduljaš, uvjeren je kako će i ovogodišnje izdanje iznjedriti niz kvalitetnih pjesama. “Unazad nekoliko godina, brojne pjesme s festivala ostvarile su značajan uspjeh u radijskom eteru i na domaćoj Top 40 listi, a neke su svojim izvođačima donijele i nominacije za Porin. No, važno je i da su se udomaćile kod publike koja ih je prepoznala kao svoje, u najboljoj tradiciji Splitskog festivala”, izjavio je Mrduljaš dodavši kako će revijalni program ovogodišnjeg festivala činiti pjesme autora koji će na Prokurativama primiti priznanje za poseban doprinos hrvatskoj glazbi, a čije će ime također biti objavljeno uskoro.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0