NATO brodovi u Lori: “U Splitu imamo sve što je potrebno za odmor moje posade”

Skupina brodova SNMCMG2 u ratnoj luci Lora boravit će od do 21. kolovoza

U posjet Splitu i Hrvatskoj ratnoj mornarici doplovila je skupina NATO brodova čijeg je zapovjednika, kapetana fregate Justina Hainsa, u petak primila zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović. Tom je prigodom zamjenica gradonačelnika izrazila dobrodošlicu gostima poželjevši im što ugodniji boravak u gradu pod Marjanom.


Zapovjednik  Hains  upoznao je zamjenicu Hrgović  s aktivnostima  u kojima sudjeluje NATO skupina SNMSMG2  na području Mediteranu,  kao i s vidovima suradnje s kolegama iz Hrvatske ratne mornarice.

– Split je fantastičan grad. Ima sve što je potrebno za odmor moje posade – istaknuo je zapovjednik Hains, kazavši kako  se posjeta NATO skupine brodova SNMCMG2, na čijem je čelu zapovjedni brod HMS Enterprise (Britanska kraljevska morarica),  odvija u sklopu redovnog plana posjeta i suradnje s HRM-om. Kako je zapovjednik istaknuo u razgovoru s zamjenicom gradonačelnika, HMS Enterprise je spasilački brod koji je u lipnju ove godine isplovio iz matične luke Devonport u Engleskoj i trenutno sudjeluje u misijama Sjevernoatlantske vojne alijanse  u Sredozemlju.

Tijekom prijema zamjenica Hrgović i zapovjednik grupe brodova dotakli su se i nekih aktualnih tema, te je istaknuta važnost suradnje svih mediteranskih zemalja u očuvanju mira.

Skupina brodova SNMCMG2 u ratnoj luci Lora boravit će od do 21. kolovoza.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0