NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: U Split uplovila 3 velika kruzera s 10.000 turista, velike prometne gužve oko luke

Split danas izgleda kao u samoj špici turističke sezone

U splitsku trajektnu luku jutros su uplovila tri kruzera s čak 10.000 tuirsta i članova posade.


Ovo je prvi put da je gradska luka mogla primiti 3 velika kruzera i ovakva “navala” turista karakteristična je za srpanj, tako da Split po prvi put u lipnju izgleda kao u srcu sezone koje se obično događa krajem 7. mjeseca.

U to vrijeme, karakteristično za Split, u Zvonimirovoj ulici prema trajektnoj luci stvorio se prometni čep.  U turističkoj sezoni na ovom raskrižju uvijek se stvaraju ogromne gužve, pa se građani mole da se naoružaju strpljenjem, ili u krajnjem slučaju, idu pješke, jer sudeći po sadašnjim zakrčenjima, prije ćete do cilja stići “na noge”.

Ako je suditi prema dolascima turista, Split ove godine očekuje rekordna sezona. Već sada se bilježi povećanje broja gostiju, a samo u 22 dana lipnja već je ostvareno oko milijun i 300.000 noćenja.

Izvanredne brojke, dolaskom kruzera dugih 300 metara, naglo će se povećati i danas.

Vukšić: Dvoznamenkasti rast turistickog prometa

Direktorica Turističke zajednice Grada Splita pohvalila se rekordnom sezonom u Splitu:


– Na današnji dan u našu luku uplovila su tri kruzera s ukupno 6600 putnika i 3000 članova posade. Kruzeri isplovljavaju u 17 sati te će opterećenje gradske jezgre biti do oko 16 sati. Budući da je većina stacionarnih gostiju (turisti koji ostvaruju noćenje, na današnji dan ih je 7253) u tom periodu koriste sadržaje naših plaža, nosivost kapaciteta destinacije neće biti ugrožena.

Tokom cijele godine bilježimo dvoznamenkasti rast turističkog prometa, stoga očekujemo da će i lipanj nastaviti uspjesan trend rasta – kazala nam je Alijana Vukšić.Pojačan promet prema moru

Promet je jutros bio srednje gust do pojačan na cestama u smjeru mora, pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom te u trajektnim lukama i pristaništima.izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) na čijim internetskim stranicama možete pratiti najnovije informacije o stanju u prometu.

Pojačan je promet osobnih vozila na ulazu u Hrvatsku na graničnim prijelazima Bregana, Jurovski Brod, Macelj, Kaštel, Pasjak, Rupa; na izlasku iz Hrvatske na prijelazima Jasenovac, Maljevac; u oba smjera na prijelazima Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom pa HAK korisnike moli za strpljenje i razumijevanje.

Blokada prometnica u Splitu

Napomenimo građane Splita da će se od 15 sati do varšetka osiguranja uspostaviti blokada prometa na sljedećim lokacijama:

  • od kružnog toka na Zapadnoj obali (raskrižje Trumbićeve obale i Brajevića prilaza) prema Rivi
  • od Manuške poljane prema Sinjskoj ulici i Strossmayerovom parku (Đardinu)
  • od raskrižja Zagrebačke i Držićeve ulice prema Strossmayerovom parku.
  • Na spomenutim lokacijama biti će postavljena privremena prometna signalizacija. 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0