Splitska slatka priča – tako bi se mogla nazvati suradnja između splitske tvornice čokolade “Nadalina” i Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”. Iako je prava suradnja započela 2015., sam početak zbio se još 2014. kada je djelatnica Centra Sanja Matas upoznala vlasnika Nadaline Marinka Biškića koji je tom prilikom svakom djetetu Centra darovao po jednu čokoladu. Tada se rodila ideja o tomu da se polaznici Centra / Odjela za pružanje socijalnih usluga osobama (odraslima) s intelektualnim oštećenjima Firule upoznaju s procesom izrade čokolade.

Do realizacije ove suradnje došlo je u ožujku 2015., kada je zaživio projekt „Radne aktivnosti u lokalnoj zajednici“. Cilj suradnje bio je povećati kvalitetu usluga koja se nudi korisnicima odjela uključivanjem u redovnu radnu sredinu. Tako od tada korisnici dvaput tjedno po nekoliko sati provode u prostorijama „Nadaline“, gdje uz podršku radnog instruktora i zaposlenika „Nadaline“ sudjeluju u procesu izrade čokolade. Prosječno odlazi osam korisnika Odjela.

Iz Centra kažu kako je rad u pravoj radnoj sredini višestruko korisno i pozitivno iskustvo za korisnike Centra, a osobito pozitivno utječe na njihovo samopouzdanje i radne vještine, piše Slatkopedija.

U predbožićno je vrijeme pokrenut još jedan slatki projekt – korisnici Odjela u suradnji s djelatnicima „Nadaline“ lijevaju čokoladu u kalupe, pakiraju u kutijice i oslikavaju razglednice s božićnim motivima koji se koriste kao omot čokolade koji zatim prodaju, a sav iznos od prodaje čokolade donacija je  COO “Juraj Bonači”, Split.

Sam Marinko Biškić kaže da njega i sve zaposlenike njegove „Nadaline“ veseli svaki dolazak korisnika Centra u njihovu tvornicu čokolade te da su tijekom svih godina zajedničkog rada oni postali dobar tim.

Tako uz slatke okuse čokolade i puno dobre volje, COO „Juraj Bonači“ i tvornica čokolade „Nadalina“ iz tjedna u tjedan pričaju predivnu priču o prijateljstvu i suradnji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime