Na Biokovu jutros samo 5,8°C, u Makarskoj bura do 101 km/h, u Šibeniku more 20 stupnjeva

Promjena vremena je iza nas, a označila je kraj višednevnih ektremnih vrućina u Dalmaciji

Dan nakon prolaska ciklone i frontalnog poremećaja, vrijeme se u Dalmaciji stabiliziralo. Od ciklone su svi dobili pad temperature zraka, ali ne i oborine. Njih je većinom bilo u Dalmatinskoj zagori, a veliki predjeli obale i otoka ostali su potpuno suho.


Najviše palo u Hrvacama

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, jučer je najviše kiše palo u Hrvacama, 26 litra po kvadratnom metru. Slijede Cista Velika 17, Danilo 14, Sinj – Pavići 12, Bisko 8, Vid 7, Golubić 6 itd.

Oborine koje su pale tijekom subote (Pljusak.com)

Obilna kiša pala je na Dinari i Kamešnici, jer su se grmljavinski oblaci satima zadržavali na tom području. Kiša je tamo uspjela ugasiti višednevne požare.

Najtopliji jug Dalmacije

Nakon se moglo dobro spavati jer su noćne temperature bile znatno niže u odnosu na prethodne dane. Minimalne jutarnje vrijednosti bile su od 13°C ponegdje u Zagori do 22°C na otocima. Danju je bilo od 23°C u Cisti Velikoj do 33°C na dubrovačkom području.

Najniža temperatura u Dalmaciji iznosila je samo 5,8°C i izmjerena je jutros na Svetom Juri, najvišem vrhu Biokova.

Dan je obilježila umjerena, ponegdje i jaka bura. Bura je ponegdje imala i olujne udare. Najjači udar bure izmjeren je u Makarskoj i iznosio je 101 km/h. U Živogošću je udar bure iznosio 92 km/h, Vrpolju 85 km/h, Čilipima 83 km/h, Omišu 72 km/h itd.


Sljedećih dana ponovno toplije

Bura je malo rashladila more pa su mu danas površinske temperature većinom od 23 do 27°C, a more se najviše rashladilo u Šibeniku gdje je izmjereno “samo” 20 stupnjeva.

Sljedećih dana bit će ponovno stabilno i toplije, ali se ekstremne vrućine više ne očekuju.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0