MLADI I PERSPEKTIVNI SPLIĆANI : S pjesmom “Jasno k’o dan” grupa Best predstavlja se publici na Splitskom festivalu

Mladi i perspektivni Splićani po prvi put će nastupiti na jednom od najvećih i najcjenjenijih festivala u Hrvatskoj

Mladi i perspektivni glazbenici iz splitskog benda “Best”,  po prvi put će nastupiti na jednom od najvećih i najcjenjenijih festivala u Hrvatskoj.


Riječ je, dakako, o Splitskom festivalu koji će biti održan 8. srpnja na Prokurativama.

Grupa “Best” osnovana je prije osam godina, i od tada su svirali na brojnim vjenčanjima, proslavama, a splitsku publiku zabavljali su i po noćnim klubovima.

Ovo je prvi veći nastup šestero članova spomenutog benda koji na našu glazbenu scenu pokušavaju vratiti pop izričaj u pravom smislu te riječi.

S pjesmom “Jasno k’o dan”, autora Mire Buljana, grupa Best prošla je među 24 izvođača na Splitskom festivalu. Da je to veliki uspjeh govori i činjenica da se na isti prijavilo čak 326 izvođača.


Pjesmu je izdala diskografska kuća “Menart”, a spot je snimio Pilot studio iz Splita.

Cliff Barić, inače bubnjar “Besta”, kazao nam je kako nemaju prevelika očekivanja vezana za nadolazeći festival, ali da pjesma zasigurno ima potencijal.– Eventualna nagrada zasigurno bi potvrdila naša vjerovanja da je pjesma kvalitetna, ali dovoljna nam je čast i činjenica da nastupamo na jednom ovakvom festivalu – kazao je Barić.

Pjesma “Jasno k’o dan” izišla je 12. lipnja i već broji nekoliko tisuća pregleda na Youtubeu. Ovo im je inače drugi singl u suradnji s Mirom Buljanom i među publikom je prihvaćen izvanredno.

Radijski urednici puštaju je u svojim glazbenim emisijama ne samo u Hrvatskoj, već i u susjednoj nam Sloveniji. Radio Aktual i Salomon po nekoliko desetaka puta “zavrti” splitske izvođače dajući im tako dodatan vjetar u leđa.

– Polako se probijamo i na slovensko tržište. Ka tom cilju nam uveliko pomaže Joško Čagalj Jole kojemu bih ovim putem zahvalio -, kaže Barić i dodaje kako im se već u listopadu smiješe nastupi u Sloveniji.

Nova pjesma grupe Best ciljano je napravljena za Splitski festival i Barić je opisuje kao “lako pamtljivu”. Ona je pop sredina, ni zapad, ni istok ne osjete se u njenoj melodiji, objašnjava naš sugovornik.

Inače, vrijedni momci i cure publici su se po prvi put predstavili s autorskom  pjesmom “Ona to zna”, a trenutno rade i na trećem singlu.

– Jedino što za sada možemo tvrditi jest da ćemo ostati vjerni Miri Buljanu koji je prepoznao našu energiju i čija autorska djela iznimno cijenimo – kazao je Barić.

Iz “Besta” su naveli kako hrvatskoj estradnoj sceni uveliko fali istinski pop izričaj, jer svi pokušaji istoga, završe s “istočnim melodijama”.

– Jako je teško pronaći svoj izričaj i predstaviti ga publici među morem kopija – kaže naš sugovornik.

Grupu Best čine: Cliff Barić za bubnjevima, Marino Jakobić -vokal, Mario Civadelić na gitari, Mario Ljulj na klavijaturama, Mačak na bas gitari i Lucija Pauk kao prateći vokal.

Inače na Splitskom festivalu ove će godine nastupiti i imena poput Gilulliana, klape Intrade, Kiće Slabinca, Mjesnog Odbora…

Mladi splitski glazbenici nakon završetka festivala i ljetne sezone vratit će se većim svirkama po klubovima u Splitu, a i van njega.

Sve obavijesti i novosti o grupi Best možete pratiti na njihovoj službenoj Facebook stranici.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1