Miro Bulj: Županija je kriminalno upravljala pomorskim dobrom, ovlasti ću prepustiti lokalnim upravama!

"Već sada se može reći da nema plaže, sike, obale koja se nije uzurpirala protivno interesu građana i lokalnih samouprava i sigurno da je to jedan ključni razvojni trenutak gdje trebamo dati naša prirodna bogatstva građanima koji žive na tom prostoru" - poručio je Bulj nakon javne tribine

U nedjelju je u kinoteci Zlatna vrata održana javna tribina simboličnog naziva “Jesu li naše plaže i luke stvarno naše?”. Tribinu je organizirao Centar za mirovne studije u suradnji s inicijativom Za Zlatni Rat i Pokretom otoka.


Među posjetiteljima trosatne tribine bio je i Miro Bulj, MOST-ov kandidat za župana Splitsko-dalmatinskog. Nakon odslušane tribine, Bulj je komentirao ono što se na tribini moglo čuti:

– Županija je osnovni krivac kriminalnim upravljanjem našim dobrom, poglavito pomorskim dobrom, a to su naše plaže. Vrh sante leda se “ukazao” kod Zlatnog rata na Bolu. Postanem li župan mogu obećati da će lokalna samouprava dobiti sve ovlasti da ona određuje kako upravljati lokalnim dobrom. Interes je to svih lokalnih samouprava. Nije to samo Zlatni rat, to je i Makarska rivijera. Tamo neki betoniziraju bez da ikoga išta pitaju. Splitski dio je također upitan. Već sada se može reći da nema plaže, sike, obale koja se nije uzurpirala protivno interesu građana i lokalnih samouprava i sigurno da je to jedan ključni razvojni trenutak gdje trebamo dati naša prirodna bogatstva građanima koji žive na tom prostoru. Delegira li se ta nadležnost s regionalne na lokalnu, lokalno stanovništvo sigurno će imati bolje uvjete življenja.

Kako tumačite da je cijela ova tematika više zainteresirala i izazvala reakcije civilnog sektora, a ne političkih struktura?

– Žao mi je da je javnost često senzibilizirana na sporedne stvari, a kada se radi o budućnosti naše djece, naših otočana, i stanovnika obale, izostaje prava reakcija. Most je uvijek branio interes malih ljudi, a tako postupa i po ovom pitanju. Žao mi je da na tribini nije bio gospodin Boban. Moj protukandidat očito nastavlja politiku svojih prethodnika. Svojim nedolaskom je pokazao što misli o ovoj temi i kako će se ponašati u budućnosti.

Koristim priliku da poručim biračima da nakon 25 godina imamo priliku napraviti promjene. Moj slogan glasi “Dalmacijo, vrime je”, vrijeme je da na čelu županije bude narodni župan, da Dalmaciju zastupa čovjek koji će se boriti za svaki pedalj Splitsko-dalmatinske županije i Dalmacije, a ne da će biti lutka na koncu, imenovan iz Zagreba. Ja sam čovjek koji će se boriti za svakog pojedinca i veće ovlasti lokalnih samouprava. Vrijeme je da Dalmacije pokaže što može, a ako ne dođe do promjene znamo da se to neće dogoditi – zaključio je Bulj.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0