Miro Bulj: Alka je svetinja, nitko je nema pravo pretvarati u interesno – političku prčiju

"Mi, Sinjani ponosni smo na našu Alku, a čelnici uime VAD-a, ne po prvi put, sramote nas i pljuju pozivajući narod da glasa za jednog političkog kandidata"

Kandidat MOST-a za župana splitsko-dalmatinskog Miro Bulj na svome Facebooku komentirao je potporu koju je predsjednik VAD-a Stipe Jukić dao Blaženku Bobanu, HDZ-ovom kandidatu za župana.


Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Alka je najveće bogatstvo i kulturno dobro koje ima narod Sinja i Cetinske krajine. Sinjska alka već 300 godina služi na ponos i diku ne samo Splitsko – dalmatinskoj županiji nego i cijeloj Hrvatskoj.

Mi, Sinjani ponosni smo na našu Alku, a čelnici uime VAD-a, ne po prvi put, sramote nas i pljuju pozivajući narod da glasa za jednog političkog kandidata. Bez obzira što sam kandidat za Župana, Sinjanin, član VAD-a, bivši alkarski momak, bivši dužnosnik VAD-a i iz alkarske sam obitelji – NIKADA – ne bih pristao koristiti potporu VAD-a za političku promidžbu.

Stipe Jukić je kao osoba mogao iskoristiti svoje demokratsko pravo i podržati u svoje osobno ime Solinjanina Blaženka Bobana.

Nitko, pa ni Stipe Jukić nema pravo naš biser grada pretvarati u politčko – interesnu PRČIJU. Pogledajte video !!!
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0