METEO VREMEPLOV U Šibeniku danas kiša, a prije šest godina 20 centimetara snijega

[FOTOGALERIJA] Snijeg, led i ledena kiša. Šibenik je ovim snijegom izjednačio rekord iz 1956. godine.

Veljača 2012. godine ostat će zapisana u meteo povjesti Hrvatske zahvaljujući legendarnoj cikloni Gabor. Ova ciklona izabrana je za najveći meteorološki događaj u Hrvatskoj posljednjih 10 godina po izboru Crometeo tima. Mi ćemo danas kroz velike fotogalerije pokušati prikazati kako je povijesni snijeg izgledao u brojnim dalmatinskim gradovima.


VEZANE VIJESTI:
METEO VREMEPLOV Prije šest godina Split je zabijelila legendarna snježna ciklona Gabor
Nakon kratkotrajnog smirivanja vremena 2.veljače u noći Dalmaciju su zahvatile oborine koje je donijela nadolazeća ciklona. Ciklona Gabor je donijela sjevernoj i većem dijelu srednje Dalmacije obilan snijeg. Već ujutro, 3. veljače Šibenik je mjerio 10 cm snijega. Snijeg je nastavio padati tijekom cijelog dana pa je u 19 sati Šibenik mjerio 20 cm snijega, Split i Ploče 14 cm, Zadar 7 cm.

Nakon snijega, u noći od 3. na 4. 2. i tijekom 4. veljače je u srednjoj Dalmaciji padala i ledena kiša koja je donijela dodatne probleme. Do kraja subote, 4 . veljače kiša je opet prešla u snijeg pa je u Šibeniku je izjednačen dosadašnji rekord iz 1956. godine, 35 centimetara.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0