Međunarodna ljetna škola Uzmah organizira “Ponoćnu serenadu” na balkonu Vladimira Nazora

Uzmah kao jedan od glavnih ciljeva ima i razvitak kulturnog turizma kao i očuvanje kulturne baštine

U razdoblju od 1. do 28.kolovoza u Osijeku, Zagrebu, Supetru, Bobovišću na moru te Milni na Braču, uz niz koncerata klasične glazbe održavaju se između ostalih i seminari iz violine, violončela, flaute, kompozicije i glasovira.


U sklopu ljetne škole između ostalih nastupali su i Ana Domančić – flauta (Hrvatska), Ofer Falk – violina (Velika Britanija), Stephanie Gonley – violina (Velika Britanija), Ana Granik – klavir (Hrvatska), David Grigorian – violončelo (Njemačka), Natalia Gvozdetskaya – violina (Rusija), Joel Hofmann – kompozicija (SAD), Asya Kushner – violina (Rusija), Gustavo Tavares – violončelo (Brazil), Dorotea Vismara – viola (Italija), Ilan Schneiderviola – viola (Luksemburg), Wladimir Kossjanenko – viola (Austria), Violeta Smailović – violina (Francuska), Michael Kugel – viola (Belgija)

U desetodnevnim seminarima profesori će s polaznicima raditi na njihovom umjetničkom i tehničkom umijeću, a na kraju svakog seminara održat će se i prigodni koncerti studenata i profesora. Prošlih godina imali smo čast prisustvovati koncertima Gorana Končara na violini, Davida Grigoriana na violončelu, Ilana Schneidera na violi, Ane Granik na klaviru te mnogih drugih.

Uzmah je jedna od najvećih kulturno edukativnih manifestacija u Hrvatskoj i već 28 godina njeni profesori i polaznici dolaze sa svih strana svijeta, od Amerike do Japana i pridonose razmjeni kultura i ideja. Koncertima koji se održavaju u kulturno povijesnim spomenicima – Crkva sv. Ivana i Pavla u Ložišćima podno Rendićevog zvonika, kuća pjesnika Vladimira Nazora u Bobovišćima na moru, Crkva Gospe od Blagovijesti u Milni, Međunarodna ljetna škola uvelike pridonosi očuvanju kulturne baštine otoka Brača i promociji iste u cijelom svijetu.

Polaznici i profesori koji svake godine zajedno sa svojim obiteljima ponovno dolaze i sudjeluju u radu Međunarodne ljetne škole Uzmah i uživaju u kulturnim i prirodnim ljepotama otoka Brača i Hrvatske, već dugi niz godina potvrđuju kvalitetu i uspjeh međunarodne ljetne škole.

Uzmah kao jedan od glavnih ciljeva ima i razvitak kulturnog turizma kao i očuvanje kulturne baštine. Naime, koncertima klasične glazbe, koji se održavaju u prostorima kulturno­povijesnih spomenika otoka Brača, nastoji se kuturom oživjeti mjesta bogate i zanimljive prošlosti.


29.srpnja – PONOĆNA SERENADA
BRAČ, BOBOVIŠĆA NA MORU

Malena luka na Braču ponovno postaje glazbena oaza. Već nekoliko godina u nizu, u organizaciji Međunarodne ljetne škole Upbeat – Uzmah, na balkonu kuće Vladimira Nazora održava se koncert “Ponoćna serenada” u Bobovišćima na moru. Ako ste ljubitelj klasične glazbe i mediteranskog ambijenta, ovo je koncert koji svakako morate posjetiti. Uz opuštajući zvuk mora, vjetra i tišine koja neposredno prije početka koncerta svakom posjetitelju pokušava oduzeti dah, zvuci i pokreti profesionalnih glazbenika na davno izgrađenoj pomalo neobičnoj pozornici, upotpunit će ambijent i odvesti Vas i Vaša osjetila na nezaboravno putovanje. Ovogodišnju “Ponoćnu serenadu” izvodi ansambl Illyrica, glazbeni trio sastavljen od mladih glazbenika koji su svoje umjetničko usavršavanje ostvarili upravo na masterklasima Međunarodne ljetne škole Uzmah.– Mi Vas pozivamo da nam se pridružite i ove godine, u subotu 29. srpnja, uz prisjećanje nekih davnih vremena kada je ovom lukom odjekivala klasična glazba iz starih kamenih kuća. – poručuju orgaizatori.

Događaj počinje u 23:30 sati. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0