Smještena direktno preko puta grada Šibenika, na jedinstvenom srimskom poluotoku i na samom ulazu u šibensku luku, nekadašnji važan prometni punkt te gradsko kupalište i izletište mnogih generacija, Martinska uz inicijativu Grada Šibenika, Turističke zajednice grada Šibenika i organizatora festivala otvara novu stranicu svoje povijesti.

Gotovo će svaka subkultura svoje mjesto pod suncem ovoga ljeta moći pronaći u prekrasnom ambijentu plaže i nekadašnjeg kampa Martinska, koja u svom bogatom ljetnom konceptu nudi šest žanrovski različitih festivala, a to su redom; Regius, Seasplash, Kanal, Nox, Membrain i Blast festival.

Ovogodišnju sezonu glazbenih događanja otvorit će 9. Regius festival koji se odvija 12. i 13. srpnja, a kojeg karakterizira glazbena šarolikost i eklektičnost u izboru stilova, žanrova i samim time izvođača. Na line upu su za sada najavljeni Sajsi MC, Marin Ivanović Stoka, Cold Snap, Piknik ParkLinkin Park Tribute Band, Dreger Rofellos i Babilonska. Regius festival promovira kulturu i glazbu široke lepeze alternativnih žanrova.

Ove godine po prvi puta na Martinskoj će se održati i najdugovječniji hrvatski festival, posvećen dub i reggae zvuku te soundsystem kulturi – Seasplash, koji nakon 16 godina iz Istre dolazi na izlet u Dalmaciju i zauzima plažu od 18. do 21. srpnja. Osim programa na Martinskoj festival će i po prvi puta imati koncert otvorenja i to u srijedu 17. srpnja, na prekrasnoj tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. Festivalski line up ove je godine predvode Dub Pistolsi, Lee Scratch Perry, Scientist, Vibronics, Edo Maajka i mnogi drugi, a uskoro izlazi još jedna najava izvođača.

Zatim, 26. i 27. srpnja rezerviran je za sve one koje vole žestoko i veselo. Naime, taj je termin pripao Kanal Festu koji se ove godine odvija po drugi put i ugošćuje isključivo punk bendove, ali i njegove podžanrove kao što su punk rock i HC, sve u organizaciji Udruge Liješnjaci.

Prvi vikend kolovoza, 2. i 3. kolovoza, na Martinskoj kreće NOX Festival – dvodnevna fešta elektroničke glazbe. Tijekom dva dana na dvije pozornice, NOX će ugostiti izvođače iz Hrvatske, regije i inozemstva – žanrovski podijeljene na melodičnu elektroničku glazbu i nešto žešći zvuk. Od ukupno dvadesetak imena koji dolaze u Šibenik, dosad je objavljeno šest imena, a to su Juan Atkins, Red Axes, Petar Dundov i Coeus, DJ Jock i domaćin Lawrence Klein.

Martinska koja se smjestila na prostoru bivšeg kampa u šibenskom kanalu ove godine je dom i Membrain festivala, najvećeg okupljanja bass glazbe u Dalmaciji. U četiri dana programa na tri pozornice nastupit će preko 80 izvođača iz Hrvatske i svijeta koji će publici donijeti najaktualnije trendove drum and bassa, dubstepa, grimea, duba, global/tropical bassa i subžanrova, te time zbližiti kulture i ljubitelje bass glazbe. Neka od imena koja nas očekuju na Membrain Festivalu od 8. do 11. kolovoza su Loxy, DLR, Overlook, Clarity, RuffhouseKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime