Marijana Puljak: “U Gradskom vijeću ćemo biti kritičari svega lošeg i jaka kontrola vlasti”

Zapravo se ponašamo onako kako smo i najavljivali u svojoj predizbornoj kampanji, što je novost, ja bi rekla i u gradu i u Hrvatskoj

Kandidatkinja stranke Pametno za gradonačelnicu Splita u prvom krugu, Marijana Puljak, komentirala je za Damacija Danas pobjedu HDZ-ovog Andre Krstulovića Opare.


– Čestitam Opari na pobjedi i izboru za gradonačelnika Splita. Čestitam i biračima koji su izašli na izbore i u prvom i u drugom krugu i pokazali koga žele za gradonačelnika. Nadam se da će na sljedećim izborima još više građana sudjelovati u ovom demokratskom procesu i na taj dan izraziti svoju volju. Pametno će i dalje u Gradskom vijeću raditi na dobrobit svih. – rekla je Puljak.

Dodala je i da će Pametno ostati u oporbi, baš kao što su obećali svojim biračima.

– Biti ćemo oporba u ovom Gradskom vijeću i to kvalitetna oporba koja će kontrolirati sve poteze ove vlasti. Predlagat ćemo i mi svoja rješenja i ideje na dobrobit građana Splita. Mislimo da će ih vlast usvojiti ili barem primiti na razmatranje.

Na pitanje znači li to da smatra HDZ-ov program lošim, odgvorila je da samo ispunjava dužnost prema svojim biračima.

– Zapravo se ponašamo onako kako smo i najavljivali u svojoj predizbornoj kampanji, što je novost, ja bi rekla i u gradu i u Hrvatskoj, da se političari nastave držati onih stvari koje su najavili u predizbornoj kampanji. Nećemo sklapati koalicije, jer one nisu naš način funkcioniranja. Podržat ćemo sve dobre projekte i prijedloge koje su u interesu grada i stanovnika Splita. Ono šta ne bude dobro, bit ćemo jaki kritičari svega toga i jaki kontrolori vlasti. – rekla je Puljak.


Komentirala je i velik broj nevažećih glasačkih listića. U drugom krugu bilo je 5 451 nevažećih listića, zbog čega je HGS-ov Željko Kerum najavio ponovno prebrojavanje.

– Mislim da su građani iskoristili taj jedan oblik demokracije u kojem su u velikom broju izrazili svoje neslaganje s ovakvim izborom u drugom krugu. Nisu im odgovarali ni jedan ni drugi kandidat. To su odlučili izraziti, ne nedolaskom nego izlaskom i poništavanjem listića. I to je jedan način kako se može sudjelovati u izbornom procesu. – rekla je Puljak.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0