Marijana Puljak kritizirala rad Gradskog vijeća: “Uz ovakvu politiku, izgorit ćemo svi”

"Odbijala se svaka riječ o odgovornosti onih koji nisu na vrijeme spriječili da se ovaj požar ovoliko raširi i tako ugrozi stotine tisuća ljudi"

Popredsjednica Gradskog vijeća Marijana Puljak se na svojoj Facebook stranici osvrnula na izjavu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, koji je rekao kako je Gradsko vijeće postiglo konsenzus o posljedicama nedavnog požara na splitskom području. Puljak naglašava kako nije postignut konsenzus oko odgovornosti, jer se to pitanje zaobilazi i ignorira. Objavu Marijane Puljak prenosimo u cijelosti.


– Slušam jutros gradonačelnika Splita na radiju o tome kako je gradsko vijeće postiglo konsenzus o posljedicama nedavnog požara i što treba raditi dalje. Samo da ga podsjetim, nismo postigli konsenzus o odgovornosti. To pitanje se uredno zaobilazilo i omalovažavalo, kao i svaki put do sada. Odbijala se svaka riječ o odgovornosti onih koji nisu na vrijeme spriječili da se ovaj požar ovoliko raširi i tako ugrozi stotine tisuća ljudi, onih koji nisu održavali mreže hidranata, koji su omogućili takav nered u prostoru da vatrogasna vozila ne mogu prolaziti, koji su mirno gledali zapuštene površine i deponije po centru grada iako svi zakoni i odluke postoje kojih se trebalo pridržavati, i na kraju onih koji su nenamjenski trošili novac građana na privatne projekte umjesto na saniranje ekoloških bombi u centru grada. Dok odgovornost, o kojoj je i predsjednica govorila jučer na Alci, ne znam kako se nije zagrcnula, ne postane najvažnija stvar u politici, nema nam spasa, očekuju nas nove katastrofe, materijalne, a na žalost, bojim se, i ljudske štete. Uz ovakvu politiku, izgorit ćemo svi.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/marijana.puljak/posts/10154888258883226″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0