Španjolski list Marca stao je u obranu Gorana Ivaniševića koji je uoči finala Roland Garrosa rekao da Rafael Nadal nema šanse protiv Novaka Đokovića.

Nadal je slavio 6:0, 6:2, 7:5 i došao do svoje 13. titule u Parizu, a Ivanišević je nakon finala bio na udaru brojnih kritika, osobito iz Španjolske koja je slavila nevjerojatan Nadalov pothvat.

“Stvarno sam to mislio, moje je pravo da izjavim što mislim i da vjerujem u svog igrača. Malo sam pretjerao kada sam rekao da Nadal nema šanse, ali tada sam davao prednost Novaku. To je tako, kažem direktno što mislim, nije ispalo tako i jebi ga, što je tu je. Eto, prošle godine sam rekao uoči Melbournea da su šanse 50-50 pa ga je Novak razbio. Najlakše je uvijek reći ono na sigurno – bit će što bude, pobijedit će bolji. Nadal je pokazao da to moje mišljenje nije bilo ispravno”, kazao je Goran.

Marca je Goranu i Novaku posvetila kolumnu

U obranu bivšeg hrvatskog tenisača stao je najveći španjolski sportski list Marca čiji novinar Fernando Carreno je Ivanišević i njegovu odnosu s Novakom Đokovićem posvetio čitavu kolumnu. Carreno je napisao da Ivaniševića ne treba kritizirati zato što je vjerovao u svojeg igrača.

“Goran nije želio uvrijediti Nadala niti je rekao išta čime bi umanjio njegovu veličinu. On je bio uvjeren da njegov igrač ima veće šanse za titulu i, kad je vidio koliko je pogriješio, ispričao se. Jako me zabavila činjenica da je Španjolska, zemlja koja poštuje svoje sportske rivale i protivnike, ismijavala takvog velikana koji je samo iznio jednu prognozu”, piše Carreno.

Najveći dio kolumne posvetio je Ivaniševićevu odnosu s Đokovićem i onome zašto je on važan.

“Da biste razumjeli Novakov i Goranov odnos, morate se vratiti u Jugoslaviju i devedesete godine. U to vrijeme Ivanišević se borio za prvo mjesto na svijetu. Zabio je puno aseva, ali je najvažniji zabio za svoju zemlju u vrijeme kad je ona vodila krvavi rat sa Srbijom. On nije ratovao, ali je rekao da je spreman ići i u rat za Hrvatsku ako bude potrebe. U to vrijeme u Srbiji je odrastao Novak Đoković koji se zaljubio u tenis. Godinama kasnije Goran je u njemu vidio nekoga tko govori isti jezik kao on i kojeg je želio uzeti pod svoje”, piše Carreno.

Zapamtite njihov primjer

Marca je povezala Novakovu i Goranovu suradnju s kritikama koje su išle na njihov račun.

“Godine su prolazile i Goran je otišao u mirovinu s osvojenim Wimbledonom u nestvarnim uvjetima. Đoković je u međuvremenu došao do broja 1 i pozvao Ivaniševića da mu bude trener. Da mu pomogne da bude još bolji. Sigurno je bilo kritika ultradesničara iz Hrvatske i Srbije, ali Novaka i Gorana to nije smetalo. Zapamtite njihov primjer kad će vas netko opet pokušati razdijeliti. Kad vam u ruke počne gurati neke zastave i govoriti vam da je ovaj lošiji i zločestiji od vas samo zato što nosi drugu zastavu. Oni koji to govore su takvi. Goran i Novak pružili su primjer svima koji zazivaju ratove i žele dijeliti ljude”, zaključio je Marcin novinar, prenosi Index.hr.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime