MAKARSKA Nesavjesni ugostitelji bacaju smeće na sve strane, stižu im kazne od 2.000 do 5.000 kuna!

Makarskim ugostiteljima koji su prošlog vikenda ostavili otpad iz svog objekta van kontejnera na predjelu Marinete i gradske plaže kraj PŠRD-a Arbun komunalni redari izdali su obavezne prekršajne naloge na osnovi kojih im prijeti kazna od 2.000 (za obrtnike) do 5.000 kuna (za pravne osobe). Grad Makarska na kazne se odlučio tek nakon dva mjeseca uzaludnih upozorenja ugostiteljima čiji je otpad iz objekata, unatoč za to predviđenim kontejnerima i kantama koji su bile prazni, završio na ulici. Tko su prekršitelji ustanovljeno je na osnovu pretrage sadržaja ostavljenog otpada zajedničkom akcijom Grada Makarske i Makarskog komunalca d.o.o.


-Na kazne odnosno izdavanje obaveznih prekršajnih naloga smo se odlučili nakon što smo ispucali sve preventivne mjere. Makarski komunalac povećao je broj odvoza smeća, na Marineti je osiguran dodatni prostor za miješani komunalni otpad, a komunalni redari su u dva navrata osobno podijelili pisana upozorenja s izvatkom iz Odluke o komunalnom redu. S obzirom da ništa od onog što smo napravili nije urodilo plodom, nije nam preostalo ništa drugo nego kažnjavanje- pojasnio je zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić, javlja Grad Makarska.

Na činjenicu da je problem ovog ljeta uistinu eskalirao upozorava i tehnički direktor Makarskog komunalca d.o.o. Željko Bagarić.
-Mogu potvrditi da prethodnih godina nismo imali ovakvu situaciju. Nekada smo problem imali s kontejnerima na gradskoj tržnici, ali kao što se može vidjeti, danas na toj lokaciji zaista imamo red. Unatoč tome što smo na Marineti ovog ljeta ukinuli kontejnere za papir i plastiku i sad ima više mjesta za miješani komunalni otpad, i što otpad odvozimo dva puta dnevno, i dalje imamo nered. Ostaje za vidjeti koliko će kazne imati učinika, komentirao je Bagarić.

Iz Grada Makarske najavljuju kako će se pojačane kontrole Odsjeka za komunalno i prometno redstarstvo i Makarskog komunalca d.o.o. nastaviti i dalje jer i u drugim kvartovima, na žalost, ima nesavjesnih građana.

– Apeliram na naše ugostitelje i na sve građane Makarske da shvate kako ovakvim ponašanjem, svjesno ili ne, narušavaju pozitivan imidž Makarske kao turističke destinacije. Slike razbacanog otpada izvan kontejnera sigurno nisu ono što želimo poručiti našoj djeci koja tek stječu navike kao ni turistima od kojih većina naših građana živi- naglasio je zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/529977630387162/photos/a.531786036872988.1073741828.529977630387162/1565619096823005/?type=3&theater” bottom=”30″]


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0