Magija iz bračkih crkava na fotografijama Miram Ferstl

Magiju njezinih fotografija otkrit će izložba fotografija "Božansko svjetlo"

Njemačka umjetnica Miriam Ferstl obišla je bračke crkve i fotoaparatom zabilježila svijećnjake i lustere iz jedne drugačije, žablje perspektive slikajući ih odozdo.


Magiju njezinih fotografija otkrit će izložba fotografija “Božansko svjetlo” koja se otvara u subotu 24. lipnja u Domu kulture u Bolu, u 20.30 sati.

Svojim specifičnim načinom fotografiranja Miriam Ferstl navodi promatrača da svakodnevne predmete vidi na drugačiji i dublji način, gledajući ih duhovnim očima.

Crkveni svijećnjaci u Ferstlinom objektivu prijenosnici su drevnih  vibracija molitvi, pjesama i otočkih melodija, odjeci lokalnih priča i sjećanja koji na simboličan način povezuju nebo i zemlju, božansko i ljudsko, vječno i raspadljivo.

Svojim načinom prikaza crkvenih predmeta umjetnica nas poziva da zaronimo ispod površnosti svijeta dotaknuvši svjetlost koja je duboko u svakom čovjeku.

Izložba u Bolu ostaje otvorena do 8. srpnja, a nakon Bola bit će postavljena u splitskoj Galeriji umjetnina. Prije bolske izložbe, fotografije su bile izložene u gradu Hvaru jer je dio fotografija snimljen i na hvarskom terenu. Izložba je početak svjetskog projekta ove njemačke umjetnice.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0