Loše vijesti za ljubitelje bure i zime: Slijedi šestodnevna južina!

Zime do polovine siječnja nema na vidiku

Nakon kišnog prvog dana 2018. godine, utorak donosi postupnu stabilizaciju vremena. Zadnja 24 sata ponegdje su pale veće količine oborina. Prema podacima mreže meteo postaja Pljusak.com, najviše kiše palo je na postaji u Kučićima u omiškom zaleđu, 47 litara po kvadratnom metru. Slijede Sinj 38, Cista Velika 34, Hrvace 33, Živogošće 21, Starigrad Paklenica 27 Žrnovnica 26, Mokošica 23, Muć Gornji 22 itd


Jutros su minimalne temperature bile zraka daleko od zimskih, u većini predjela od 5 do 10°C. Hladnije je bilo samo u planinama, a najhladnije na mjernim postajama Duvjakuša na Dinari i Sveti Jure na Biokovu, gdje je izmjereno -2°C uz novi snijeg koji je napadao tijekom noći.

Jutrošnja satelitska snimka naoblake (Vrijeme & radar, Eumetsat)

Do kraja dana bit će promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja i u većini krajeva suho. zapuhat će slaba do umjerena tramontana koje će u drugom dijelu dana ponegdje imati vrlo jake udare, na otvorenom moru i olujne. Najviše dnevne temperature većinom od 8 do 13°C.

Srijeda će većim dijelom biti djelomično sunčana i suha, ali se u drugom dijelu dana, osobito navečer, očekuje naoblačenje s kišom, u višim planinama i snijegom. Još u noći tramontana, zatim će ponovno zapuhati do umjereno jugo, navečer tramontana koja na moru može biti jaka. Jutarnje temperature bit će u osjetnom padu pa je u Zagori moguć slab mraz. Najviše dnevne temperature većinom od 7 do 12°C.

U četvrtak će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja, ali će u većini krajeva biti suho. Zapuhat će levant, a u drugom dijelu dana umjereno jugo. Bit će to početak dužeg razdoblja dominacije južnih vjetrova. Temperature zraka slične onima u srijedu ili malo više.

Petak će biti promjenjiv, bit će umjereno do znatno oblačno moguća su samo kraća sunčana razdoblja. Ponegdje će pasti malo kiše. Puhat će umjereno do pojačano jugo, navečer na moru vrlo jaki udari. Od jutra toplije, najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15°C.Promjenjivo će biti i tijekom subote. Ponegdje će pasti malo kiše. Puhat će umjereno do jako jugo. Toplo s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 11 do 16°C.

Daljnje jačanje juga donosi pretežno oblačna nedjelja. Jugo će biti jako, osobito navečer bit će olujnim udara na moru. Povremeno će padati kiše. Još toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 12 do 17°C.Vrhunac juga očekuje nas u ponedjeljak, kada će olujni udari biti česti. Kiše će biti češća nego prethodnih dana. Juga će biti i u utorak, a konačno bi moglo prestati u drugom dijelu srijede.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0