Vijest o tuči splitskih srednjoškolki pretvorila se u glavnu vijest posljednja 24 sata, sudeći prema publicitetu kojega je dobila. Tome svjedoči i podatak da je tuča spomenuta na današnjoj skupštini splitskog Gradskog vijeća, prvenstveno zbog vijećnika Jakova Prkića koji je na sjednicu došao u ružičastoj majici koja je simbol prevencije protiv nasilja. “Pink Shirt Day, program prevencije vršnjačkog nasilja, obilježava se zadnje srijede u mjesecu u veljači.

Nisu svi u gradskom vijeću bili oduševljeni tolikom medijskom zastupljenosti ovog slučaja. Nezavisni Martin Pauk rekao je da bi više volio da je publicitet dobile neke osobe za koje vjeruje da će Splitu i Hrvatskoj za koju godinu donositi sportske medalje.

– Dvije balavice su dobile previše medijskoj prostora zbog tučnjave na dvorištu škole. Nikita Glasnović dobila crticu na 37. stranici Slobodne Dalmacije, a bavi se sportom. Vjerujem da će nam za par godina one donijeti medalje i da će joj ime biti upisano na Zapadnoj obali. Volio bih da ne posvećujemo pažnju ovim našim curama, novim Kim Kardashian – kazao je Pauk.

Da slučaj nije zainteresirao samo domaće medije, svjedoči današnji članak objavljen u prestižnom austrijskom mediju “Heute“.

Ovaj dnevni list objavi je članak pod naslovom “Tuča djevojaka izazvala uzbunu u turističkom mjestu u Hrvatskoj” u kojem piše da je brutalnu tuču dvije srednjoškolke u Splitu promatralo stotinjak drugih učenika, od kojih su neki i snimali što se događa. Kažu da se javnost u Hrvatskoj šokirala činjenicom da nitko nije niti pokušao zaustaviti tuču, naprotiv, navijali su i snimali mobitelima. List ističe da je policija poduzela korake oko identifikacije maloljetnica.

Austrijski članak možete pogledati ovdje.