Ljetni festival koji je Makarsku ucrtao kao vodeću destinaciju ljubitelja etno glazbe

Ovogodišnje 9. izdanje podijeljeno je u 2 dana

Gašenjem solinskog Ethnoambient festivala, makarski Metno jedino je glazbeno događanje u srednjoj Dalmaciji, pa i šire, gdje možete poslušati ono što zove se world music ili se veže uz taj glazbeni pravac.


Ovogodišnje 9. izdanje podijeljeno je u dva dana, pa će tako u subotu 1. srpnja u sklopu festivala upriličiti glazbene radionice u galeriji Gojak s početkom u 17 sati, te u 21.30 sati u Art Caffeu koncerti travničkog Mustra Orchestr​a koji sviraju križanac etna s jazzom i rockom, kao i domaćina, vokalne skupine Tempet ​uz pratnju Điger Benda,​ poznatih po izvedbi narodnih napjeva u poprilično pomaknutim aranžmanima.

U nedjelju, 2. srpnja​, na platou ispred spomenika Glavica​, nedaleko od makarske rive s početkom u 21.30 h u nastupaju Kopito​, predani čuvari staroviškog dijalekta i jedni od perjanica tzv. “Otočkog vala” uz “Šo! Mazgoon“ i “Gega“,a u novije vrijeme i šoltanskog sastava “Mjesni odbor”. Metno 2017. ugostit će iste večeri Kries​, skupinu veterana etno glazbe Mojmira Novakovića, inače pokretača solinskog Ethnoambient festivala, te sastava Legen.

Za video ugođaj obje večeri Metno festivalu pobrinut će se VJ Lina Rica​, nagrađivana multimedijalna umjetnica iz Makarske.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0