Lidija Bačić “spustila” Šimleši: “Pišete o mojim guzicama i sisama, a i sami se prodajete za lajkove”

"Ja na Vašem mjestu ne bi javno pisala nesto o čemu nemam pojma"

Lidija Bačić je na svom Instagram profilu podijelila pismo upućeno sociologu Brunu Šimleši. Pismo je odgovor na njegovu kolumnu u kojoj je izjavio da ona i druge pjevačice koje svakodnevno na Instagram i Facebook stavljaju slike svojih razgolićenih tijela, ne bi trebale biti uzori mladim djevojkama.


U svom pismu koje prenosimo u cijelosti, Baćić mu poručuje kako je za svoj glas osvojila već nekoliko nagrada.

Poštovani gospodine Šimleša,
Vaša kolumna u Jutarnjem se u velikom dijelu oslonila na moju guzicu i sise, a u pokušaju da kazete nešto vrijedno spomena o trivijalnoj fotki sa plaže( gdje sam, zamislite čuda, u kupaćem) i sami ste postali trivijalni.

Kontradiktorno je stajati iza stava u kojem kažete da mi pjevačice ( pri tome zaboravljate i golišave pjevače: Gobac, Mrle i Prlja, Adam Levine, Mercury, Iggy Pop i niz drugih…) prodajemo tijela za lajkove i klikove koje onda naplatimo koncertima i sponzorstvima.
Pa i Vi pišete o ljubavi i smješkate se na portalima i facebooku, a sve da bi dobili novac ili sudjelovanje u osrednjim emisijama poput dokumentarne sapunice SAMO NEBO ZNA ( ne kazem da nije uspjela i bila gledana iskljucivo zbog Vas, Vi ste od sebe dali najbolje što znate).

Zvati se piscem a biti tako površan je prilično začuđujuće, ja na Vašem mjestu ne bi javno pisala nesto o čemu nemam pojma.

Glazba i popularnost su i vizualni.Novo je vrijeme.


I ja mogu secirati komentare na Vas.

Naprimjer komentari na portalima o Vama kako Vas žene vide su:
“šamarala bi ga samo da mu maknem taj smiješak s lica” , “uuu…i emisija mu je njanjava kao i on”, “smor”…itd…Muškarci Vas vide puno kraće i konkretnije: “licemjerni šarlatan”, “reciklator američke self-help literature”…

https://www.instagram.com/p/BWSCWMZlMx6/

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0