Splitski piciginaši proslavili su danas uz pjesmu, dobru spizu i obilatu kapljicu na svojim Bačvicama 90. rođendan legende splitskog picigina Tonija Veršića!

Popularni splitski profesor povijesti odgojio je generacije i generacije najboljih igrača picigina. Nisu ga slučajno u Ekološkom društvu Picigin Bačvice proglasili doživotnim i počasnim predsjednikom. Kao njihov prvi predsjednik brzo se povukao jer mu je bilo draže igrati picigin nego se baviti protokolom, administracijom i sastancima. Bio je kapetan ekipe koja je pobijedila na prvom Prvenstvu svita u piciginu još 2005. godine. Godinu, dvije kasnije, kad je navršio prvih 80 godina, rekao je zbogom aktivnom igranju za što je na oproštaju na splitskim Bačvicama dobio jedan od najvećih aplauza ikada.

Sada ga malo slabije služe noge, ali mozak je kao u mladića. Primajući čestitke svojih piciginaša u kratkom govoru odao je recept svojih godina naglasivši da „u svemu u životu treba biti umjeren osim naravno u piciginu i još jednoj stvari koja nije baš za široke narodne mase“. Rekao je i da mu „teško pada što 10 posto života mora provesti u kući jer mu onih drugih 90 posto koje provodi u prirodi nije dovoljno“.

Palo je i na desetine fotografija. Čak su mu njegovi piciginaši stavili i periku na glavu. Klikalo se na sve strane. Malobrojne žene su imale privilegiju da ga poljube, a ako slika baš nije uspjela onda se sve ponavljalo koliko je potrebno, naravno uz obvezni poljubac.  Piciginaši su ga na svojoj Facebook stranici predstavili kao velikog šarmera, poetu, ribolovca, plivača na duge i kratke staze, profesora, balotaša, ali prije svega i kao idola mladim i starijim generacijama koje od njega trebaju učiti kako vas duhovitost kroz život drži vječno mladima.

Svojevremeno je njegova piciginaška ekipa, u kojoj su bili između ostalih pokojni Tolja Kurdjavcev i Čićo Senjanović, bila rasadnik splitskog humora. Za njih picigina nije bilo bez zafrkancije i vica. I tako do danas. Do Tonijevih 90 i tko zna koliko godina još.