Krstulović Opara: “Učinit ću sve da vlasnici ljubimaca ne budu građani drugoga reda”

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita na svojoj Facebok stranici je iznio zabrinutost za napuštene životinje po Splitu

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita Andro Krstulović Opara na svojoj Facebok stranici je iznio zabrinutost za napuštene životinje po Splitu i nedostatak adekvatnog azila. Napomenuo je i da će “učinit sve da vlasnici ljubimaca ne budu građani drugoga reda”. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.


Grad je prepun napuštenih životinja o kojima brinu samo volonteri, a situacija eskalira tijekom ljeta kada neodgovorni vlasnici odlaze na ljetovanje, a svoje ljubimce prepuštaju ulici. Split nema azil niti vodi adekvatnu brigu o životinjama, a izostala je i organizirana javna veterinarska skrb. Osim nekoliko udruga i pojedinaca, čiji su kapaciteti ograničeni, o njima nitko ne brine. Zato ću se kao gradonačelnik boriti da Split bude grad prijatelj životinja i da dobije ‘no kill’ sklonište u kojem će napuštenim ljubimcima biti pružena skrb, hrana i njega.

Također, učinit ću sve da vlasnici ljubimaca ne budu građani drugoga reda i da svaki kvart, osim dječjeg igrališta, ima i posebno uređenu površinu za pse.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/andro.krstulovic.opara/posts/1435437989847388:0″ bottom=”30″]


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0