Za razliku od oblačne nedjelje, vrijeme se tijekom ponedjeljka postupno stabiliziralo pa je danju bilo dosta sunca i vedrine. Ipak, još ujutro na jugu Dalmacije bilo je povećane naoblake i mjestimičnih oborina. U okolici Dubrovnika palo je 14 litara kiše, a u Konavlima 7. Između 6 i 8 sati ujutro na Konavoskim brdima počeo je padati snijeg koji se primio samo u višim predjelima, a bura je snježne pahulje donosila sve do naseljenog područja. Ipak, do sredine dana i tamo se postupno razvedrilo.

Kako je i bilo najavljeno, ponedjeljak je donio prave zimske temperature zraka. Primjerice, prvi put nakon više od 8 mjeseci u Splitu je najviša dnevna temperatura zraka bila jednoznamenkasta. U većem dijelu Dalmacije najviše dnevne temperature bile su od 7 do 11°C, ali je uz jaku buru osjet hladnoće biti izraženiji.

Bura je u Dalmaciji još ujutro mjestimice imala olujne udare, a prema kraju dana došlo je do njenog značajnog slabljenja. U Splitu je zabilježen udar bure od 112 km/h (DHMZ postaja Marjan), Makarskoj 108 km/h, Dubrovniku 97 km/h.

Na Svetom Juri na Biokovu u večernjim satima temperatura se spustila na minus 10 stupnjeva. Minusa je već u večernjim satima bilo i u najnižim predjelima. Primjerice, u 20 sati na Zemuniku kraj Zadra je izmjeren -1 Celzijev stupanj.

Nadolazeća noć donosi još niže temperature zraka. Mraz će se javiti u cijeloj Zagori, a moguć je i ponegdje uz obalu i na otocima.

Temperature zraka u 20:30 (Pljusak.com)

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0