Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 759 obrađenih testova jučer su evidentirane 94 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju, od čega samo u Splitu 37. Split tako danima prednjači u Dalmaciji kada je u pitanju broj novooboljelih.

Dok se čekaju podaci za ponedjeljak, iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora doznajemo da su na splitskoj Hitnoj pomoći pozitivni jedan liječnik i jedan vozač. Upravo splitska Hitna pomoć iznosi golem teret koronakrize, a zbog učestalih kontakata s pacijentima, djelatnici su jako izloženi zarazi, što je bio slučaj i kod prvog vala u proljeće.

Koliko je osoba na Hitnoj moralo otići u samoizolaciju, znat će se tijekom dana.

Podsjetimo, u subotu je objavljeno da je devet djelatnika splitske bolnice pozitivno na koronavirus. Svi su s blažom kliničkom slikom. Imaju blago povišenu temperaturu i eventualno kašljucaju. Reagirali su na početku pojave simptoma.

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj 11 je djelatnika pozitivno na koronavirus, a 19 ih je u samoizolaciji, a kako doznajemo, pozitivnih ima i u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime