Na Pjaci se i ne tako davno obnovilo pročelje zgrade unutar koje se nalazi i bivša knjižara Naprijed. Tada su radnici betonom fugirali kamene ploče na mjestu gdje su kamionima obavljali istovar. Da ih malo ‘poprave’ jer su se bile rasklimale.

I bi dobro.

Ali evo ga opet, rasklimale su se. No ovaj put nije bilo kamiona, barem ne koliko službeno znamo. Osim što su se rasklimale, na mjestima su i jako napukle pa su Splićani i njihovi gosti znali i zapeti o njih, pa se onda u vrijeme Adventa netko dosjetio i postavio signalizaciju koja je svima koji bi prolazili tim putem slala suptilnu poruku: ‘Obiđi me da ne bi uganuo nogu’.

A onda je došla i Nova godina i netko se dosjetio kako je vrijeme za malu intervenciju na Pjaci.

Ploče su se počele skidati u utorak navečer, 28. siječnja. Uspjeli smo malo škicnuti što se to nalazi unutar ograđenog prostora i ispod kamenih ploča i bome smo ostali iznenađeni.

Zemlja?!
10 KOMENTARI

 1. A ko je za to postavljanje uzea novce i ko će opet uzet ?!.Stavit odnosno naslagat ploče na golu zemlju to može samo kreten.Opet pitanje -Di su novci?Koja firma je to radila?

 2. Ala koji debili….nikad više neću otvoritoivaj glupi portal. Stvarno ste glupi.
  A mooooj D.D.
  Jel to D kao Debil.

 3. Lipi moj čovik, Ante moj, dite drago, pitaš ti “jel’ D kao…”, srićo nije. Nije, ne, nego ka Dalmacija Danas.
  “Mišljenje je kao i anus, svatko ga ima.”

 4. Čekajte vi komentatori, malo pojasnite, šta je trebalo biti ispod ploća osim zemlje, a dublje arheološke iskopine, ili ste vi možda očekivali one državne pokradene zlatne zalihe …….. 🤔😩😪😉😂

 5. Prije nego je napisan članak valjalo je provjeriti zašto je “zemlja” ispod ploča. Ako se novinar ne kuži u temu ima građevinara i inžinjera koji bi objasnili zašto se pod ploče ili kocke stavlja stlačeni pijesak i dan danas. Vjerujem da bi vam i izvođači radova rado objasnili, samo ste trebali pitati.

 6. Zemlja!! A šta su konzervatori očekivali. Možda mobitel od Dioklacijana ili laptop od Sv. Duje? 😂 😂 😂

Comments are closed.