KLAPSKI HIT MAKER Pjero Mirić autor čak četiri pjesme na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima

Pjero Mirić već je jako dobro poznat klapskoj publici po brojnim hitovima kako pop tako i a capella glazbe kojima se u zadnjih nekoliko godina predstavio i dokazao kao vrstan autor

Već 19 godina Festival Večeri dalmatinske pisme Kaštela okuplja brojne renomirane autore i najpoznatije klape, a ove godine okupit će se čak 21 klapu među kojima Šufit, Cambi, Iskon, Kaše, Sebenico, Subrenum Sveti Florijan i brojne druge. One će u pratnji festivalskog orkestra predstaviti nove autorske skladbe u konkurenciji za brojne nagrade.
Ono što čitatelju nikako ne može promaknuti jest činjenica da se u popisu autora jedno ime ponavlja četiri puta! Naime, tekstopisac Pjero Mirić napisao je stihove za čak četiri pjesme! Dvije od njih je uglazbio Vicko Dragojević za klape Kaše i Subrenum, jednu naš glazbeni bard Dušan Šarac za klapu Sebenico te jednu Ana Kodrić Ivelić za žensku klapu Nava. Suradnja s velikim brojem skladatelja koji nalaze inspiraciju za uglazbiti njegove stihove svjedoči o tome koliko su tekstovi ovoga mladog, nadarenog autora pitki i muzikalni. Bilo da piše o ljubavi, Dalmaciji, konobi ili škoju njegova zvonka čakavska rič i fundamentalna pripadnost ovome kraju izbija iz svake pjesničke slike i ne ostavlja nikoga ravnodušnim.
Pjero Mirić već je jako dobro poznat klapskoj publici po brojnim hitovima kako pop tako i a capella glazbe kojima se u zadnjih nekoliko godina predstavio i dokazao kao vrstan autor.

Brojne nagrade

Nagrade naravno nisu izostale pa je tako dvije godine za redom osvojio plaketu za najbolji tekst novih skladbi Festivala dalmatinskih klapa u Omišu gdje je ove godine skladba Kuraj u izvedbi klape Basca osvojila i prvu nagradu publike.
Dva puta je osvojio nagradu za najbolji tekst i na Festivalu u Kaštelima, a prošle godine je skladba Još san jube s tebun sritan koju je uglazbio Vicko Dragojević, a otpjevala klapa Subrenum osvojila prvu nagradu stručnog žirija!
Koja priznanja ga čekaju ove godine tek preostaje da saznamo na Festivalu Večeri dalmatinske pisme Kaštela gdje će se predstaviti s pjesmama Cili svit se vrti tamo (P. Mirić/D. Šarac) u izvedbi klape Sebenico, Mornareva vila (P. Mirić/ A. Kodrić ivelić) u izvedbi klape Nava, klapa Subrenum će otpjevati Sve je tako brzo prošlo (P. Mirić/ V. Dragojević), a klapa Kaše pjesmu U našoj konobi (P. Mirić, V. Dragojević / V. Dragojević).


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0