Klapa Orca i Policijska klapa Sveti Mihovil najbolje na 9. Festivalu klape Gospi Sinjskoj

Najveći broj glasova publike i zlatni kip s likom Čudotvorne Gospe Sinjske dobila je Policijska klapa Sveti Mihovil za pjesmu Presveta Bogorodice

Klapa Orca iz Splita i Policijska klapa Sveti Mihovil iz Trilja najbolje na 9. Festivalu Klape Gospi Sinjskoj, koji je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović održan u Sinju u četvrtak 3. kolovoza 2017.


Najveći broj glasova publike i zlatni kip s likom Čudotvorne Gospe Sinjske dobila je Policijska klapa Sveti Mihovil za pjesmu Presveta Bogorodice, javio je Radio Split.

Stručni ocjenjivački sud, sastavljen od eminentnih glazbenih imena najboljom klapom ocijenio je žensku klapu Orca iz Splita, koja je izvela pjesmu Zdravo zvijezdo mora, autora Blaženka Juračića. Drugo mjesto i srebrni Gospin kip dobila je klapa Kampaneli, dok je bronačani Gospin kip pripao klapi Dišpet.

Najbolju izvedbu imala je ženska klapa Dišpet iz Zagreba koja je izvela pjesmu Šibenska molitva.

Na početku Festivala brojnu publiku pozdravili su dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić i sinjska gradonačelnica Kristina Križanac, a Festival je prigodnim riječima otvorio gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Petar Klapež.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0